Op maat gegoten polyurethaan bochten voor pneumatisch transport

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Op maat gegoten polyurethaan bochten voor pneumatisch transport
Article image of: Op maat gegoten polyurethaan bochten voor pneumatisch transport

Al vele jaren worden Polyurethaan bochten met succes toegepast in de betonindustrie voor bijvoorbeeld het inblazen van cement in silo’s of morteltransport. Veelal maakt KEMP BV daarbij gebruik van standaard componenten.
Maar lang niet altijd kan men de oplossing bieden met standaard componenten. Daarom is voor een pneumatisch transport van sojaschroot bij een veervoeder productiebedrijf, gewerkt met op maat gegoten PU bochten. De standtijden zijn met een factor 8 vergroot en daarmee worden veel kosten bespaard.
De bochten voor dit project worden geheel naar klantspecificatie gemaakt. Het totale transporttraject kent meer dan 7 verschillende bochten. Deze kunnen met één en dezelfde mal worden geproduceerd. Deze mal moet één keer worden aangeschaft en blijft beschikbaar voor de opdrachtgever. Met deze mogelijkheid voor maatwerk denkt KEMP BV weer een stap te hebben gezet in de verdere toepassing van PU op slijtagegevoelige posities.
De haalbare standtijdverbetering zal voor elke toepassing proefondervindelijk moeten worden vastgesteld, aangezien die sterk afhangt van het te transporteren materiaal en de transportsnelheid.

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau Kemp bv is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid.... Lees meer