Onderdelen ALFRA machines 3D geprint

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Onderdelen ALFRA machines 3D geprint

Eind 2016 is KSE gestart met het inzetten van 3D-geprinte onderdelen voor haar ALFRA doseer- en weegsystemen. In eerste instantie werd hiervoor gekozen omdat het de snelste oplossing was. “De ontwerpen en tekeningen lagen al klaar en de levertijd van de onderdelen was bij 3D printen simpelweg het kortst”, aldus Michiel Willemse – Manager Mechatronics Development. “Daarnaast zijn de kosten voor de nu gemaakte onderdelen concurrerend vergeleken met de conventionele manier van produceren”.

Voor KSE brengt het meer voordelen met zich mee. “We leveren verschillende machines met elk hun unieke eigenschappen. Eén en hetzelfde onderdeel kan hierdoor per machine verschillen. Door gebruik te maken van 3D printen zijn we in staat veel flexibeler te produceren. Hierdoor kunnen we ontwikkelingen nog beter en sneller in gebruik nemen in een afzienbare tijd”, aldus de enthousiaste Willemse.

Naar de toekomst toe ziet KSE tal van mogelijkheden voor 3D printen. Met net een nieuwe assemblagehal en vele productinnovaties blijft zij investeren in de toekomst om te blijven voldoen aan de klantwensen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Onderdelen ALFRA machines 3D geprint

KSE Process Technology B.V.

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. We leveren alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en... Lees meer