Oliegesmeerde draaischuif vacuümpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Oliegesmeerde draaischuif vacuümpompen

De WR-serie van de bestaande reeks oliegesmeerde draaischuif vacuümpompen is een uitbreiding in het leveringsprogramma van Induvac. WR staat voor water resistent en door middel van een technische toevoeging zijn deze pompen in staat om grote hoeveelheden water of waterdamp mee te verpompen. Hiertoe zijn de WR pompen uitgevoerd met een transparante water afscheider, gemonteerd op het huis, speciale waterbestendige schotten en een oliedamp afscheider welke geschikt is voor waterdampen. Als resultaat hiervan kunnen dit soort pompen dus worden ingezet in applicaties waar veel waterdamp of water meegezogen kan worden en standaard pompen niet gebruikt zouden kunnen worden.
Deze pompen zijn ontwikkeld als aanvulling op de bestaande serie pompen met een zuigvermogen tot 100 m3/hr. Ze zijn geschikt voor een continue belasting tussen de 400 en 10 mbar (a). Tot de standaard levering behoort verder ook een gasballastventiel en terugslagklep.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer