Nu ook X-Ray Fluorescentie via Benelux Scientific BV

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nu ook X-Ray Fluorescentie via Benelux Scientific BV

X-Ray Fluorescentie (XRF) spectrometers zijn ideaal voor elementanalyse. Samples met samenstellingen van Beryllium tot Uranium kunnen op een non-destructieve manier zowel kwantitatief als kwalitatief geanalyseerd worden. Het is mogelijk om elementanalyses uit te voeren in de range van ppb tot 100%-niveau. Daarnaast behoren ook laagdikte bepalingen en inline metingen tot de mogelijkheden van X-Ray Fluorescentie.

Er zijn verschillende XRF spectrometers. Wavelength Dispersive XRF (WDXRF) spectrometers staan bekend om hun accuraatheid, precisie en betrouwbaarheid. Een WDXRF spectrometer is de high-end oplossing voor elementanalyse.

Wanneer u op zoek bent naar een compactere oplossing voor uw elementanalyse kunt u terecht bij Energy Dispersive XRF spectrometers. Deze spectrometers bepalen in 1 meting alle elementen en zijn ideaal voor kwaliteits en proces controle.

Daarnaast bieden wij ook μXRF spectrometers aan. Deze μXRF spectrometers zijn uitermate geschikt om uw monster zonder enige vorm van preparatie op verschillende punten te analyzeren. Hiermee kunt u zowel kwalitatieve en kwantitatieve analyse uitvoeren op spot groottes tot minimaal 23 μm.

Dan zijn er ook nog de total relfection XRF spectrometers. Met deze spectrometers is het mogelijk om trace element analyses uit te voeren tot het sub-ppb niveau. Met deze techniek kunt u met een minimale hoeveelheid monster toch de elementsamenstelling bepalen zonder ingewikkelde samplepreparatie.

Graag verwijzen wij u naar onze website voor meer gedetailleerde informatie omtrent deze instrumenten. Of laat een e-mail achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Geschreven door

Benelux Scientific BV

Benelux Scientific BV is leverancier van hoogwaardig laboratoriumapparatuur en is gevestigd in Ochten. Wij werken nauw samen met een selecte groep leveranciers van testinstrumenten voor de karakterisering van materiaaleigenschappen. Als... Lees meer