Bright Sensors heeft een serie draagbare en vaste, real-time gas-analyzers ontworpen die kunnen helpen om het gebruik van gas als brandstof te minimaliseren. De analyzer bestaat uit een zeer compacte “multiparameter sensor unit”, die met MEMS-sensoren de dynamische viscositeit en de thermische geleidbaarheid van een gas meten.

Hieruit worden vervolgens de Wobbe-index, calorische waarde, dichtheid, AFR en methaangetal berekend. Een ingebouwde CO2 sensor is als optie beschikbaar. In tegenstelling tot een traditionele gaschromatograaf hebben de BlueEye analyzers geen bewegende delen. Ze werken real-time (1 meting per seconde) en hebben geen carriergas of kalibratiegas nodig. De analyzers zijn onderhoudsvrij en de initiële kosten zijn zeer laag. Daardoor zijn ze breed toepasbaar, bijvoorbeeld voor het continu regelen van de uitstoot van gasbranders en -motoren, het bijmengen van biogas of het mengen van hoog- en laagcalorisch gas.

Bright Sensors werd in 2014 in Zwitserland opgericht. Het bedrijf is een spin-off van de technische universiteit van Lausanne. Bright Sensors word in Nederland vertegenwoordigd door DGF Group, totaalleverancier voor de procesindustrie bestaande uit de businessunits De Gidts & Feldman, Imperial Valve, Virago Valves en Anaparts.

DGF Group
+31 (0)36 531 4014
www.dgfg.nl
Standnr. L116