Nog slijtvastere rubberbekledingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nog slijtvastere rubberbekledingen

Voor veel toepassingen waarbij slijtage optreedt als gevolg van abrasieve media, had BKM Linings b.v te Werkendam (NL) reeds een reputatie opgebouwd met een range aan uiterst slijtvaste autoclaafgevulkaniseerde rubberbekledingen.
Voor applicaties waar slijtage ontstaat als gevolg van fijnkorrelige tot en met grove media heeft BKM Linings b.v. rubberkwaliteiten toegepast die uitmunten in slijtagebestendigheid, elasticiteit, hechtsterkte en (geluids-)demping.
Middels slijtagemonitoring in de praktijk is gebleken, dat de slijtvaste rubberbekledingen van BKM Linings b.v bij veel toepassingen (cyclonen, persleidingen, trechters, goten, pomphuizen, stortkokers) slijtvaster bleken te zijn dan ander toegepaste bekledingsmaterialen zoals harde legeringen, polyurethanen en andere kunststoffen.
Dit is met name te verklaren door de hoog blijvende elasticiteit en de onverbrekelijke gevulkaniseerde hechting op staal van deze slijtvaste rubberbekledingen. Andere materialen laten het veelal in de tijd, ondanks hun hogere slijtvastheidswaarden volgens theoretische meetmethoden (afname in mm3), op deze punten afweten.

Geschreven door

BKM Linings b.v.

BKM Linings b.v. is gespecialiseerd in het met rubber bekleden van rollen, walsen, wielen, leidingen en/of installaties. De rubberbekledingen zijn van hoge kwaliteit, zeer slijtvast en chemisch bestendig. Middels vulkaniseren... Lees meer