Nitus Gamma Backscatter analyser van Thermo Scientific

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nitus Gamma Backscatter analyser van Thermo Scientific
Article image of: Nitus Gamma Backscatter analyser van Thermo Scientific

Door twee technieken te combineren, namelijk gamma transmissie en nucleair backscatter, heeft Thermo Scientific de Nitus® Gamma Backscatter analyser ontwikkeld. Het grote voordeel van deze techniek is de toepassing van een véél kleinere radioactieve bron mét behoud van nauwkeurigheid, herhaalbaarheid en levensduur. Hierdoor wordt wetgeving, handhaving en toepassing eenvoudiger. Ook wordt de bron én detector aan dezelfde kant van de tank of reactor geplaatst wat de installatie aanzienlijk vereenvoudigd.

De Thermo Scientific Nitus Gamma Backscatter analyser meet de dichtheid, het niveau of de scheidingslaag van petrochemische vloeistoffen met een ongeëvenaarde precisie. Procesveranderingen worden direct door deze non-contact sensor geregistreerd.

Op de Flow, Analyse & Control Show in Nieuwegein zal de Nitus Gamma Backscatter analyser worden geïntroduceerd. Op woensdag 8 juni kunt u een lezing over de Nitus bijwonen.

Indien u meer informatie wilt ontvangen of uw applicatie aan ons wilt voorleggen kunt u contact met ons opnemen.

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech Benelux biedt technisch hoogwaardige analyseoplossingen voor laboratoria en de procesindustrie om producten en processen kostenefficiënt en duurzaam te optimaliseren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer