Nieuwe Zeer Efficiente Olievrije Compressor

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Zeer Efficiente Olievrije Compressor
Article image of: Nieuwe Zeer Efficiente Olievrije Compressor

ROBOX screw: de nieuwe, zeer efficiënte “olievrije” compressor
Fluisterstille compressor combineert uitstekende prestaties aan een laag energieverbruik

De innovatieve lage druk ROBOX screw compressoreenheid is het resultaat van Robuschi’s ervaring op het gebied van lagedruksystemen voor toepassingen in de pneumatisch transportinstallaties.

ROBOX screw combineert de unieke eigenschappen van de centrale RSW-eenheid, een “olievrije” schroefcompressor, met de voordelen van de compacte systemen van ROBOX.

ROBOX screw levert tot 2,5 bar (g) druk en heeft een capaciteit tot 10.000 m³/uur, een bescheiden energieverbruik, een lage geluidsproductie en is zeer eenvoudig te installeren.

ROBOX screw is het resultaat van nauwgezet onderzoek naar veranderingen in de markt, de permanent wijzigende klantwensen en de voortdurende activiteiten van Robuschi op gebied van onderzoek en ontwikkeling.

De eenheid werd in eigen beheer door Robuschi ontworpen en wordt door Robuschi zelf gebouwd. Daardoor sluit dit systeem naadloos aan op de RSW-systemen van Robuschi (patent aangevraagd). ROBOX screw werd specifiek ontwikkeld met het oog op drukbereiken tot 2,5 bar voor optimale energieprestaties en voor het verkrijgen van de optimale capaciteit per aantal omwentelingen.

Dankzij overbemeten lagers, goede oliedichtheid en zwaar uitgevoerde as is de RSW extreem robuust, en daardoor geschikt voor de zwaarste toepassingen. Dankzij het slimme ontwerp is dit systeem ook zeer efficiënt, en wordt de maximumcapaciteit en de piek van de volumetrische efficiency al bij een laag toerental bereikt. Dankzij het lage toerental van maximaal 6.000 omwentelingen per minuut is deze installatie ook nog eens fluisterstil.

ROBOX screw is een compacte, stille en complete eenheid, die onder meer een motor met zelfspannende drijfriem en elektronisch bedieningspaneel (SENTINEL2) omvat. Het elektronisch bedieningspaneel garandeert optimale veiligheid en vergemakkelijkt het onderhoud: de display

geschreven door

Logo van:Nieuwe Zeer Efficiente Olievrije Compressor

Gardner Denver Nederland b.v.

Elmo-Rietschle, onderdeel van Ingersoll Rand, is gevestigd in Woerden. Blowers, lagedruk compressoren en vacuumpompen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in chemische, farmaceutische, voedingsmiddelen- en papierindustrie, dus in... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer