Nieuwe vonkdetector ziet nu ook gloeinesten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Tot nu toe waren twee soorten detectoren nodig voor de volledige bescherming van de productieprocessen tegen vonk- en gloeinesten (sintels) die stofexplosies kunnen veroorzaken. De klassieke vonkdetectoren herkennen vonken, maar waren slechts gedeeltelijk geschikt voor detectie van sintels. Daarnaast waren extra sinteldetectoren vereist.
Om economische redenen werden in het verleden echter meestal alleen vonkenmelders gebruikt. Echte vonken komen statistisch het meest voor waarmee deze spaarzame keuze gezien werd als een aanvaardbaar compromis in brandveiligheid.
De nieuwe FSM detectoren van T&B Electronic combineren nu de eigenschappen van klassieke vonkdetectoren met die van gloeidetectoren en maakt een optimale bescherming mogelijk. Daarmee komt er een einde aan compromisoplossingen.
Met de ontwikkeling van deze gecombineerde FSM detectoren maakt T&B Electronic het brede assortiment af. Daarmee lopen we voorop als specialist in vonkendetectie. Vanaf nu bieden we een nóg completer assortiment aan detectoren waardoor we voor iedere situatie een oplossing hebben.

Meer weten over vonkdetectie van T&B Electronic ? Neem contact op met Witlox Brandveiligheid.

Geschreven door

Witlox-Brandveiligheid BV

Het Duitse T&B Electronic levert en installeert haar vonkendetectie en vonkenblussystemen via Witlox Brandveiligheid met alleenrecht hiervoor in de BeNeLux. Het ‘Made in Germany’ is bij T&B helemaal waar. T&B... Lees meer