Nieuwe VOMI-subsidieprojecten

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe VOMI-subsidieprojecten

VOMI, de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie, heeft onlangs twee nieuwe subsidieprojecten opgestart: VOMI Veilig en VOMI Scholing. De projecten zijn bedoeld om de veiligheidsbeleving op de werkvloer te verbeteren en de bijscholing van medewerkers weer op schema te krijgen. Voor VOMI Veilig kunnen bedrijven deelnemen aan pilots waarin de VOMI Veilig-methodiek gratis wordt ingevoerd.

De focus van de methode ligt op communicatie, die juist voor de veiligheidsbeleving van groot belang is. Daarbij gaat het om communicatie onderling, maar ook met de opdrachtgever. De hands-on aanpak traint medewerkers om zelfstandig te kunnen ingrijpen of collega’s aan te spreken om veilig te werken. VOMI Scholing richt zich op het wegwerken van de achterstand in bijscholing die is ontstaan door de corona-pandemie.

Het project biedt de lidbedrijven opleidingen voor werkenden, met aantoonbare affiniteit met het werken aan installaties in de procesindustrie en in de tankopslagbedrijven. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de vakorganisatie De Unie en ingevuld door de opleiders die bij het initiatief zijn aangesloten en door de branche zijn erkend.

VOMI icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark