Nieuwe Terminal Consolideert Lotfuncties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Terminal Consolideert Lotfuncties

Lot/batch processen worden normalerwijze gecontroleerd door een programmeerbare Logic Controller (PLC). Nochtans, wanneer een hoge flexibiliteit vereist is en de menselijke interface belangrijk is, dan is een weegterminal met lotcontrole-logica de meest doeltreffende oplossing op het gebied van kosten. De nieuwe IND780batch werd ontworpen om een gravimetrisch lotenproces volledig te controleren en, voor deze toepassingen, om een klein PLC-systeem te vervangen.

Selectie van de juiste lotcontrole-oplossing
De allesomvattende lotcontrole-oplossing moet de verschillende types materiaaltransfer op het weegplatform kunnen sturen en elke ingrediënt kunnen wegen. Een weegterminal die beide activiteiten aankan, leent zich tot lot-toepassingen en kan hulp bieden aan de controle-ingenieur bij het vereenvoudigen van processen, aangezien het wegen van ingrediënten en de transfer van materialen essentiële onderdelen vormen van een enkele actie. De IND780batch kan de volledige controle aan van het lotproces, inclusief weegschalen, randapparatuur (zoals mixers, verwarmingstoestellen, enz…) alsook van de operatorcontrole-interface.

Een “Programmeerbaar Logic Controller” (PLC) systeem kan doeltreffend worden ingezet, vooral wanneer het lotproces vastligt – met eenzelfde eindproduct – en niet onderhevig is aan veelvuldig overschakelen van ingrediënten en recepten. Nochtans kan dit niet steeds de beste oplossing betekenen voor kleine tot middelgrote processen, die flexibiliteit nodig hebben, omdat zij beperkte middelen bezitten om de PLC te herprogrammeren en in samenwerking met een HMI wanneer het proces dit vereist.

Ontworpen om te processen zonder behoefte aan een PLC
De nieuwe IND780batch werd ontworpen om tegemoet te komen aan alle procesgebaseerde toepassingen, die de productiviteit opdrijven en de operationele kosten verminderen. De IND780batch is bekwaam om eender welke combinatie te kunnen verwerken van multi-materialen afvullingen, manueel receptuurwegen, mengen of simultaan doseren op 4 weegschalen, zonder de hulp van een bijkomende PLC. Hij kan worden geconfigureerd volgens gebruiker en kan tot 28 materialen per weegschaal automatisch afvullen door het gebruik van de gepatenteerde transfer-controle-algoritmen van METTLER TOLEDO. De hoge afvulsnelheid, de snelle update ratio’s en de mogelijkheden van verschillende snelheden zorgen ervoor dat de streefgewichten snel en betrouwbaar worden gehaald met extreme nauwkeurige cut-offs. Kostelijke overvulling wordt tot het minimum herleid, terwijl het systeem sneller, doeltreffender en met een hogere flexibiliteitsgraad werkt.

Uw voordelen
* Verbeterde productkwaliteit en consistentie
* Begeleiding van de operatoren doorheen het lotproces
* Opsporing en herleidbaarheid van de historiek van het lot doorheen het productieproces
* Flexibiliteit inzake de configuratie van uw lotproces

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer