Nieuwe serie besturingskasten bij VWO

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe serie besturingskasten bij VWO
Article image of: Nieuwe serie besturingskasten bij VWO

Dit maakt het voor de machinebouwers makkelijker om nieuwe of bestaande systemen te realiseren.

Deze besturingskasten voor het regelen van diverse afvul- en doseerprocessen.zijn als component leverbaar en geschikt voor het aansturen van:
•Trilgoten (d.m.v Thyristorsturing)
•Doseerschroeven (d.m.v. Frequentieregelaars)
•Doseerkleppen (d.m.v. Schakelcontacten)

Met deze besturingen wordt de dosering in twee snelheden uitgevoerd. Snel doseren voor de grove vulling en daarna langzaam doseren om de gewenste nauwkeurigheid te halen. Voor recht toe recht aan afvullen en doseren is geen verdere besturing nodig.

De basis van deze besturingskasten is de Flintec FT-13 weegprocessor. Deze indicator is voorgeprogrammeerd met 7 afvulroutines, welke eenvoudig via parameters instelbaar zijn. Deze afvulroutines worden gebruikt voor in- en uitdoseren en dit voor netto of bruto doseringen. Optioneel kan een extra poort geïnstalleerd worden om over een industriële bus (bv. Profibus, Ethernet, etc.) met externe systemen te communiceren.

De besturingskasten zijn opgebouwd met componenten van gekende merken die wereldwijd verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld Rittal, Phoenix, ABB, Moeller, Flintec, etc. De meegeleverde aansluitschema’s zijn in Eplan vervaardigd en maken onderhoud en service door lokale installateurs of technische dienst medewerkers eenvoudig.

Naast telefonische ondersteuning en ondersteuning ter plaatse biedt VWO ook opleidingen om de doseerprocessor in te stellen. Optioneel kunnen ook klantspecifieke oplossingen of aanpassingen gemaakt worden.

geschreven door

Veeken Weegoplossingen B.V.

Veeken Weegoplossingen B.V. Veeken Weegoplossingen is gespecialiseerd in het vinden van dé oplossing die bij uw gewichts- of krachtmeting hoort. Wij maken besturingskasten voor onder andere menginstallaties, doseerinstallaties en afvulinstallaties. Deze besturing maken... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer