Nieuwe sensor voor niveaumeting vaste stoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe sensor voor niveaumeting vaste stoffen

Om storingsvrije productieprocessen en -procedures te garanderen, heeft u een betrouwbare bewaking nodig van de vulniveaus van producten zoals additieven of bouwmaterialen. Mobiele tanks, silo`s of containers bevinden zich vaak op afgelegen en wisselende locaties. Deze niveaus worden meestal handmatig gemeten, waardoor ontbrekende voorraad pas wordt geregistreerd als de tank al leeg is en het proces tot stilstand is gekomen. Met de Micropilot FWR30 80GHz draadloze Netilion radar is dat verleden tijd.

Vloeistoffen én vaste stoffen
De belangrijkste ontwikkeling is dat de niveaumeting FWR30 naast vloeistoffen nu ook vaste stoffen meet. Dit is voor de stortgoederenindustrie goed nieuws. Door de GPS-A chip is het eenvoudig om de radar te lokaliseren. Nog een mooie toevoeging. De FWR30 is ook te voorzien van een 1,5” draad procesconnectie, speciaal voor toepassingen in metalen tanks en silo’s.

Optimalisatie
De Micropilot is nog verder geoptimaliseerd met een nieuwe zend- en ontvangstchip. De signaalruisverhouding is hierdoor verder toegenomen en biedt zo de mogelijkheid om in stortgoederen te meten. Met de aanvullende software is het eenvoudig om de juiste niveaumeetwaarde te bepalen.

Netilion ecosysteem
Netilion is de Award winnende Endress+Hauser cloud omgeving waarmee de FWR30 direct communiceert, instrumentdata wordt via internet beschikbaar gemaakt. Niet alleen de gemeten waarde maar ook echokwaliteit, stand en positie van de FWR30. Het inbedrijfstellen van het meetpunt verloopt via hetzelfde kanaal. Nog nooit is het verkrijgen van data uit een remote instrument zo eenvoudig geweest, werkelijk binnen 5 minuten up and running.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe sensor voor niveaumeting vaste stoffen

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer