Nieuwe rootsblower-unit bij Induvac

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe rootsblower-unit bij Induvac

Ontdek de nieuwe Tuthill Pneumax

Induvac te Zoetermeer introduceert een nieuwe serie compacte blowers. De Pneumax serie is verder ontwikkeld en uitgebreid. De nieuwe blower unit is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling bij MDPneumatics, welke worden toegepast in waterzuiveringsinstallaties, pneumatisch transport en stofzuiginstallaties.
Hierbij is vooral aandacht besteedt aan het geluidsniveau, afmetingen en de eenvoudige toegang voor inspectie en onderhoud. Door de compactheid en uitvoering van de kast is bijvoorbeeld mogelijk om de unit tegen een muur te plaatsen of direct naast elkaar te plaatsen, waardoor een minimale plaatsruimte nodig is voor de opstelling in een bepaalde ruimte.
De serie bestaat in principe uit twee standaard behuizingen( de 300 en 800 serie) welke ieder voorzien kunnen zijn van 5 verschillende blowers. Hierdoor is een reeks ontwikkeld van 50 tot 1300 m3/hr. Erg handig is de draagbare constructie voor heftruck transport welke geïntegreerd is in het frame.

De blowerunits zijn standaard voorzien van een aanzuiggeluid, zelfspannende V-snaartransmissie met beschermkap en een geïntegreerde reactieve geluidsdemper. Verder is iedere unit voorzien van een persveiligheid/zuigveiligheid, een terugslagklep en een standaard instrumentenpaneel, waarop werkdruk, het drukverschil over het aanzuigfilter en temperatuur afleesbaar zijn.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer