Nieuwe rootsblower tot 200 mbar (ABS)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023

Rootsblower tot 200 mbar(A)

Induvac komt met een vacuümblower, welke maar liefst een vacuüm kan bereiken tot 200 mbar (a), waar het normaal is dat slechts een maximum van 500 mbar(a) kan worden bereikt De blowers zijn leverbaar in capaciteiten tot ca.9000 m3/hr en kunnen dan dus een onderdruk bereiken van min 800 mbar. Applicaties waar men nu verplicht is om tot aanschaf van een vacuümpomp over te gaan (vaak natte compressie om tot die onderdruk te komen), kunnen dus nu d.m.v. deze eenvoudige en robuuste blower behandeld worden. Het rootsblower principe blijft hetzelfde met de toevoeging dat via een intern kanaal lucht wordt teruggevoerd, waardoor een dieper vacuüm bereikt kan worden. Heel simpel dus en zeer bedrijfszeker. Groot voordeel verder van het rootsblower principe is de volledig droge compressie en het feit dat de pomp zeer weinig onderhoud nodig heeft. Interessant voor bijvoorbeeld kolkenzuigers, waar grotendeels vloeistofring vacuümpompen worden ingezet, maar ook andere processen voor pneumatisch transport, afzuiging van afval in textiel, papier en voedingsmiddelenindustrie (b.v. kippen slachterij ), centrale vacuümsystemen etc.
De unit is verkrijgbaar in zowel een uitvoering waarbij blowerblok volledig samengebouwd dient te worden met motor en basisframe, maar ook als complete unit met of zonder omkasting.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer