Nieuwe range lantaarnstukken BH Catalogus

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe range lantaarnstukken BH Catalogus
Article image of: Nieuwe range lantaarnstukken BH Catalogus

Uit oogpunt van standaardisatie en kwaliteit introduceert Rossi een eigen programma van gietijzeren lantaarnstukken voor aanbouw van IEC, maar ook NEMA e-motoren. Deze oplossing bied Rossi aan als alternatief naast onze motorreductoren voorzien van motor aanbouw flens.

Motoren tot IEC bouwgrootte 355 kunnen eenvoudig aan een tandwielkast gemonteerd worden door middel van een lantaarnstuk in combinatie met een flexibele koppeling.

Op deze manier is de aandrijving eenvoudig te onderhouden en vergemakkelijkt de mogelijke uitwisseling van de elektromotor. Voor de complete combinatie motor, lantaarnstuk en tandwielkast geldt onze standaard 3 jaar Rossi garantie.

Voordelen
◾Eenvoudige montage /dé montage
◾Aanbouw van motoren met een zwaarder vermogen mogelijk
◾Mogelijkheid om niet standaard motoren aan te bouwen (bijv. Nema of Servo)

Het lantaarnstuk is ontworpen om optimaal te presteren op het gebied van duurzaamheid en stijfheid. Ze zijn voorzien van 2 inspectiedeksels voor eenvoudig onderhoud.
Het materiaal is vervaardigd uit nodulair gietijzer. Geschikt voor temperaturen tussen -20°C en +50°C.

Koppeling

Standaard maken wij gebruik van elastische koppeling (staal of gietijzeren hubs voorzien van rubberen elementen) welke geschikt zijn voor de maximale geïnstalleerde waarden (toerental / vermogen) volgens de catalogus.

Mogelijkheden
◾Complete Stalen flexibele koppeling
◾Tandkoppeling
◾ATEX uitvoering

Over Rossi

De Rossi groep, met het hoofdkantoor in Modena (I), is één van Europa ’s grootste producenten van motorreductoren, tandwielkasten en elektromotoren.
Met een achtergrond gericht op innovatie is er de doelstelling om continue te focussen op kwaliteitsverbetering. Dit gebeurt o.a. door voortdurend te investeren in nieuwe technologieën en het continue onderzoek naar betere oplossingen en producten.
Iets wat weerspiegelt wordt in legio toepassingen en marktsegmenten waar duurzaamheid en betrouwbaarheid een vereiste zijn (o.a. staal-, mijnbouw-, afvalverwerking-, kraanbouw- en foodindustrie).

Wilt u meer te weten komen over deze nieuwe serie, of over andere producten uit onze range? Neem dan gerust contact op met uw contact persoon bij Rossi BeNeLux

geschreven door

Rossi BeNeLux B.V.

Rossi BeNeLux B.V. is een directe dochteronderneming van het Italiaanse Rossi Spa. Een onderneming met meer dan 65 jaar kennis en ervaring op de markt van industriële aandrijftechniek en inmiddels... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer