Nieuwe radar-niveaumeting voor solids

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe radar-niveaumeting voor solids

Nivotherm introduceert de nieuwste generatie radar niveaumeter.
De MicroTREK meet de vrije ruimte in silo’s en tanks, in vaste stoffen en vloeistoffen. De fabrikant Nivelco uit Hongarije heeft de laatste stand in radartechnieken toegepast met als resultaat een voordelige betrouwbare niveaumeter die eenvoudig in gebruik te nemen is. Afregeling met het produkt in de silo is niet nodig, de MicroTREK wordt gebruiksklaar geleverd. Hierdoor blijven de ingebruiknamekosten laag, en kan calibratie door technici achterwege blijven. De behuizing is vervaardigd van aluminium, met een 1″ BSP of NPT roestvaststalen montageschroefdraad.

De meetkabel (diameter 8 mm, RVS 316) hangt vrij in de silo, en dient als geleider van het radarsignaal. De elektronica stuurt de radarpuls langs de kabel de silo in, het produktoppervlak reflecteert de puls en wordt weer ontvangen door de elektronica. De beschermingsklasse is IP65, desgewenst leverbaar met ATEX certificaat voor toepassing in stofexplosiegevaarlijke zones. Geschikt voor meetlengte tot 24 meter, voedingspanning 18 tot 35 VDC, met een 4-20 mA tweedraads uitgangssignaal.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe radar-niveaumeting voor solids

Lans Nivotherm BV

Lans Nivotherm levert niveausensoren voor stortgoed (niveauschakelaars en niveaumeters). Met de ruime keuze uit diverse meetprincipes bieden wij het juiste instrument voor uw toepassing. Niveauschakelaars: stemvork (Vibranivo), rotatieremming (Rotonivo en... Lees meer