Nieuwe Radar Niveau/Flowschakelaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Radar Niveau/Flowschakelaar

Nivotherm introduceert op de Solids Antwerpen (stand Govatec) de nieuwe radar niveauschakelaar MR uit Australië. De techniek is gebaseerd op een zender/ontvanger systeem. De zender stuurt een gepulseerd microgolf signaal met een frequentie van 10,525 Gigaherz naar de ontvanger, ongeveer 200 keer per seconde. Wanneer de ontvangst van dit radarsignaal wordt verstoord door tussenliggend product zal de ontvanger dit signaleren en het contact doen schakelen. Op plaatsen waar tot nu toe gewerkt werd met radio-actieve bronnen is dit systeem een milieuvriendelijk alternatief.

Dit detectiesysteem wordt vlak ingebouwd in de wand van de silo, hopper, cycloon of bunker, en zorgt voor een onbelemmerde doorgang van het produkt. Op plaatsen waar conventionele niveauschakelaars met een insteek in de silo een beperkte levensduur hebben (cyclonen, stortgoten e.d.) is dit systeem onderhoudsvrij toepasbaar. Aangroei aan de wand kan worden weggefilterd met de gevoeligheidsinstelling.

Toepasbaar in poeders en granulaten zoals cement, zand, grind, kolen, plastics, rubber, voedingsmiddelen, veevoeders, kalk, smeltovens e.d.
De maximum meetafstand is 100 meter, minimum is 20 cm. Toepasbaar in temperaturen tot +700°C. Voedingsspanning is 230/115 VAC/24VDC, uitgang is een potentiaalvrij wisselcontact. Instelbare gevoeligheid en tijdvertraging, elektronica voorzien van functietest.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe Radar Niveau/Flowschakelaar

Lans Nivotherm BV

Lans Nivotherm levert niveausensoren voor stortgoed (niveauschakelaars en niveaumeters). Met de ruime keuze uit diverse meetprincipes bieden wij het juiste instrument voor uw toepassing. Niveauschakelaars: stemvork (Vibranivo), rotatieremming (Rotonivo en... Lees meer