Nieuwe PE opvangbak van DENIOS voor opslag van drie IBC’s

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe PE opvangbak van DENIOS voor opslag van drie IBC’s

IBC-Station Euro 3R van DENIOS
Voor de opslag van IBC’s heeft DENIOS een nieuwe kunststof opvangvoorziening ontwikkeld, die geschikt is voor plaatsing van drie IBC-verpakkingen van 1.000 liter. Dit IBC-Station, type Euro 3-R, wordt volledig van polyetheen gefabriceerd door middel van rotatiegiettechniek. Dit levert een uit één deel bestaande, naadloos en spanningsvrij geproduceerde opvangbak met een dubbelwandige constructie op. Standaard is de opvangbak aan de onderkant voorzien van uitsparingen voor het verplaatsen door middel van een heftruck of pompwagen. Door deze uitsparingen en het lage eigen gewicht is het IBC-Station Euro 3R snel en flexibel toe te passen.

Constructie
De opvangbak, met een oppervlak van 3.640 x 1.800 mm en een hoogte van 450 mm, is voorzien van geïntegreerde steunen waarop de IBC’s direct kunnen worden geplaatst. Door de uitgekiende positie van de steunen is er aan de voorkant van de geplaatste IBC’s een royale vrije ruimte beschikbaar voor het tappen in kleinere emballage boven de opvangbak, waardoor eventuele tapverliezen worden opgevangen. Met een opvangcapaciteit van 1.750 liter wordt ruimschoots voldaan aan de in de PGS15 gestelde eisen. Voor maximale veiligheid is de draagkracht getest tot het viervoudige van de vermelde waarde van 6.000 kg.

Toepassing
Het IBC-Station Euro 3R is speciaal ontwikkeld voor de opslag van zuren, logen en overige gevaarlijke stoffen met een vlampunt » 60°C. Voor de opslag van de ADR klassen 8 en 9 (GHS 05 en 09) zijn geen brandwerende voorzieningen noodzakelijk. Door de materiaalkeuze heeft het product een hoge corrosiebestendigheid. Bovendien is polyetheen een kunststof die bijzonder goed te recyclen en daardoor duurzaam toe te passen is. De optioneel verkrijgbare kunststof roostervloer, voor opslag van losse vaten en andere verpakkingen, wordt geheel geproduceerd van gerecyclede polyetheen.

Geschreven door

Denios BV

Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal om risico’s voor mens en milieu te reduceren. Integrale samenwerking met onze opdrachtgevers, een brede, unieke specialisatie en ervaren adviseurs bieden voor iedere situatie de veiligste oplossing. Lees meer