Nieuwe ontstoffers en separators bij Coperion

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe ontstoffers en separators bij Coperion

Weingarten, 2 maart 2011 – Op de Solids 2011 beurs in Antwerpen stelt Coperion GmbH haar uitgebreid gamma voor van separators en ontstoffers voor het reinigen en ontstoffen van bulkmaterialen.
De nieuw ontworpen HFS Horizontal Fluidbed Separator zal worden voorgesteld. Deze efficiënte, ruimtebesparende separators zijn ook beschikbaar voor relatief lage debieten – tot ongeveer 800 kg/uur – en daarom geschikt voor het reinigen van pellets en granulaat in de kunststofverwerkende industrie. Het kleinste model, een HFS 1.5, wordt getoond op Solids 2011 Antwerpen, stand 2313.

De nieuwe HFS Horizontale Fluidbed Separators zijn zodanig ontworpen dat ze tegemoetkomen aan de steeds groter wordende eisen voor betere ontstoffing, zelfs in geval van toepassingen met relatief lage doorzetting, terwijl nog steeds tegemoet gekomen wordt aan de hoge eisen van economische efficiëntie en kwalitatieve reiniging. Horizontale afscheiding beperkt de bouwhoogte. De minimum bouwhoogte bedraagt 500 mm. De doseerunit is in de separator geïntegreerd. Daardoor wordt bespaard in installatiehoogte en eveneens in bijkomende kosten voor eigen doseerunits. Bijgevolg zijn HFS separators ideaal voor retrofits in bestaande installaties.
Ze zijn aangewezen voor installatie onder silo’s in voedingssystemen naar spuitgietmachines, extruders of tussen compoundeer extruders en afzakinstallaties. De horizontale fluidbed separators hebben geen bewegende onderdelen en onderscheiden zich door de hoge betrouwbaarheid en minimale onderhoudseisen. Reiniging verloopt gemakkelijk en vlug. Aangezien de in- en uitgang drukloos zijn, zijn de HFS separators geschikt voor volledig gesloten systemen, zoals bv. in de voedingsindustrie.

Met de standaard series van tegenstroom ontstoffers (Diverting Counter-flow Elutriators/UGS), strooischotel-separator (Gravity Rotation Separators (SRS) en nu de Horizontale Fluidbed Separators (HFS), is Coperion de enige fabrikant die er in slaagt het volledig gebied van doorzetten van 1 tot 120 ton/uur te bestrijken en biedt ontstoffers en separators voor de meest uiteenlopende reinigingstoepassingen en -eisen.
Ook in dit opzicht heeft Coperion haar positie verstevigd als marktleider in stortgoederen. Coperion separators en ontstoffers, die in de kunststofindustrie worden gebruikt, zijn reeds 35 jaar de garantie voor zuivere bulkgoederen en beantwoorden probleemloos aan de hoge kwaliteitseisen doorheen de hele productieketen – van kunststofproducten tot -verwerking.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe ontstoffers en separators bij Coperion

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer