Nieuwe onderhoudsvriendelijke & betrouwbare SMAG grijpers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe onderhoudsvriendelijke & betrouwbare SMAG grijpers

Nieuwe sterke, onderhoudsvriendelijke & betrouwbare SMAG grijpers voor Brussel-Energie

Fossiele brandstoffen worden elk jaar schaarser en de winning ervan wordt steeds complexer en duurder. Tegelijkertijd blijft de vraag naar energie elk jaar toenemen. Daarom worden hernieuwbare grondstoffen, en vooral afval, steeds belangrijker als bron van energie.

Brussel Energie is een afvalverbrandingsoven in Neder- Over-Heembeek. Zij produceren energie door het verbranden van huishoudelijk afval. Dagelijks verbranden ze 1400 ton afval, goed voor elektriciteit voor meer dan 70.000 gezinnen op jaarbasis. Om de ovens te vullen met huishoudelijk afval maken ze gebruik van SMAG huisvuilgrijpers.

De huisvuilgrijpers worden continu gebruikt. Het afval wordt aangeleverd met vrachtwagens en wordt gestort in een stortbunker. Vervolgens wordt het materiaal door de huisvuilgrijpers verlegd, enerzijds om de aanvoer van nieuw materiaal zonder problemen verder gestort te krijgen en anderzijds om de verbrandingsoven voortdurend te voeden. Dit zorgt ervoor dat de huisvuilgrijpers continu en zonder storing moeten werken. Door jaren van intens gebruik waren de bestaande huisvuilgrijpers aan vervanging toe.

Voor de vervanging van deze grijpers koos Brussel Energie om terug samen te werken met BULK .ID en twee SMAG grijpers aan te kopen. “Wij kozen terug voor SMAG grijpers omdat deze sterk, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar zijn.

Een grijper moet dagelijks 700 ton verwerken en dit 7 dagen op 7. Het is dus van belang dat de grijpers bestand zijn tegen abrassief materiaal en storingsvrij kunnen werken. Wij hebben ook al jaren ervaring met BULK .ID voor de levering van wisselstukken en herstellingen en wij zijn zeer tevreden over de service van BULK .ID.” aldus Mevr. Lieve De Witte, verantwoordelijk voor elektrisch en mechanisch onderhoud.

Feilloze SMAG grijpers

De grijpers hebben zes verschillende aangedreven armen met een totaalcapaciteit van 6.5m³. Ze zijn volledig uitgerust met technische snufjes om perfect te functioneren in een verbrandingsoven. De hydraulische leidingen, elektrische bedrading en connecties zijn volledig beschermd. De hydraulische cylinders zijn eveneens beschermd tegen mechanische schade. De binnen en buitenzijde van de grijpersarmen bestaat uit speciaal slijtbestendig staal. De zelfregelbare pomp, met geïntegreerde sturing, zorgt voor meer energie-efficiëntie, beschermt de motor en optimaliseert de sluiting van de schalen.

Geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer