Nieuwe olievrije vacuumpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe olievrije vacuumpomp

Vanwege het feit dat de nieuwe VSI-Twister schroefvacuümpomp volgens een contactvrij principe werkt is er geen smeermiddel in de pompruimte aanwezig. Dit heeft meerdere voordelen zoals een absoluut olievrije vacuümpomp, lagere onderhoudskosten en veel minder slijtage in vergelijking met oliegesmeerde vacuümpompen.

Deze revolutionaire vacuümpomp is in twee types leverbaar: VSI 100 en VSI 300, resp. 100 en 300 m3/h aan pompcapaciteit.
Het eindvacuüm van de Twister is 0,1 mbar abs.

De Twister wordt gebruikt in die toepassingen waar een olievrij vacuüm gewenst is, daarnaast kan deze schroefvacuümpomp ook uitstekend de traditionele oliegesmeerde vacuümpompen vervangen.
Enkele toepassingen waarvoor de Twister uitstekend geschikt is:
•Vacuümverpakkingsindustrie en vooral bij de toepassing waar met een zuurstofrijk gasmengsel wordt verpakt er is dan geen dure zuurstofbestendige olie nodig.
•Drogen, doordat de Twister in staat is grote hoeveelheden water en waterdamp te verpompen, is dit een ideale toepassing waar een droge, olievrije vacuümpomp ingezet kan worden.
•Fabricage van zonnecellen, hier is een oliegesmeerde pomp vanwege zijn olie-uitstoot niet gewenst.
•Vacuümovens.

De VSI is watergekoeld en is leverbaar in een uitvoering met doorloopkoeling voor een aansluiting op het in de machine aanwezige koelsysteem of in een uitvoering met een circulatiekoeling.

Geschreven door

Gardner Denver Nederland BV

In Nederland opereert Gardner Denver Nederland B.V., onderdeel van Ingersoll Rand., vanuit Woerden en Heemskerk. Met de merken Elmo Rietschle, Robuschi, Wittig, Nash en Thomas is Gardner Denver toonaangevend op... Lees meer