Nieuwe NIC serie inductieve koppelingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe NIC serie inductieve koppelingen

De nieuwe NIC serie van Turck draagt datasignalen en vermogen tot 12W over zonder contact met behulp van inductieve koppeling.
De NIC-serie van Turck omvat contactloze inductieve koppelingen voor de overdracht van zowel signalen als vermogen. Het gaat hierbij om maximaal 12 W over een luchtspleet van maximaal 7 mm. De koppelingen bestaan uit een primair en een secundair deel en zijn net zo eenvoudig aan te sluiten als een stekerverbinding. Door een maximaal toegestane hoek fout tot 15° en een parallelle uitlijnfout tot 5 mm, zijn de inductieve koppelingen ook te monteren in nauwe of afwijkende inbouwsituaties.

De koppelingen zijn in de standaard uitvoering geschikt voor de overdracht van twee PNP-schakelsignalen. Wanneer het primaire deel is aangesloten op een IO-Link master dan zijn bidirectioneel ook gegevens van metende IO-Link sensoren overdraagbaar. Gecombineerd met de I/O hub TBIL zijn bovendien wisselgereedschappen te detecteren aangezien de box per IO-link een ID aan de besturing kan sturen.

Voordelen van de contactloze koppelingen zijn te vinden in het voorkomen van slijtageproblemen waarmee zij onder meer geschikt zijn voor hangtransport, gereedschapswisselaars en walsen. Omdat het secundaire deel in 10 ms gereed is voor gebruik en ‘dynamic pairing’ ondersteunt (dit betekent dat primaire en secundaire delen willekeurig zijn te combineren), zijn de koppelingen ook in te zetten in toepassingen met korte takt tijden zoals gereedschap wissel robots en ronde takt tafels.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe NIC serie inductieve koppelingen

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer