Nieuwe menginnovatie: de Pegasus R&D Menger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe menginnovatie: de Pegasus R&D Menger

Dinnissen Process Technology introduceert nieuwe innovatie: de Pegasus® R&D Menger. Deze innovatie in mengtechnologie is voortgekomen uit een zeer specifiek verzoek van een klant van Dinnissen. Deze producent was op zoek naar een compacte menger voor het testen van een zeer specifiek chemisch proces. Dinnissen ontwierp en produceerde voor dit doel een speciale Pegasus® R&D Menger: een zeer kleine menger waarmee producenten snel en efficiënt kunnen experimenteren en testen met verschillende productsamenstellingen en complexe verwerkingstechnieken.

Waarvoor producenten R&D Mengers kunnen gebruiken:

* Het testen van vele manieren om producten en processen te verbeteren: snel, gemakkelijk, kosteneffectief, en uiterst nauwkeurig en betrouwbaar.
* Het toevoegen van verschillende ingrediënten en het mengen van kleine batches binnen een relatief korte tijd.
* Het testen van recepten en experimenteren om de best mogelijke productsamenstelling te vinden.
* Het creëren van nieuwe producten en innovaties op een kosteneffectieve manier.

Hoe deze R&D-Menger voor chemische tests een wereldwijde impact heeft op de productie van hernieuwbare energie
Om nieuwe manieren te ontdekken om duurzame energiebronnen te creëren, benaderde een bedrijf in de chemische sector Dinnissen om met een oplossing te komen waarmee ze hun ideeën over hernieuwbare energie kunnen testen. Hun zeer specifieke chemische proces vereist dat een batch gedurende 24 uur continu wordt gemengd met precies 1 gram additieven, terwijl de temperatuur en vochtigheid worden gecontroleerd.

Voor dit project ontwikkelden de engineers van Dinnissen een zeer compacte Pegasus® R&D-Menger waarin alle grondstoffen langdurig in beweging kunnen worden gehouden en kunnen worden getest in kleine batches. Met de beproefde Pegasus®-mengtechnologie als basis ontwierp Dinnissen precies het juiste systeem voor deze testprocedure. De eerste resultaten van deze tests tonen een enorm potentieel. Deze R&D-menginstallatie heeft de potentie om uit te groeien tot grootschalige chemische verwerkingslijnen die een positieve impact kunnen gaan hebben op de wereldwijde productie van duurzame energie.

Kenmerken van deze Pegasus® R&D-menginstallatie voor het testen van chemicaliën:

* Compact en mobiel ontwerp
* Nauwkeurig mengen dankzij het gebruik van Pegasus®-mengtechnologie
* Perfecte temperatuurregeling van zowel menger als producten

Article image of: Nieuwe menginnovatie: de Pegasus R&D Menger
websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe menginnovatie: de Pegasus R&D Menger

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer