Nieuwe lijn zijkanaalventilatoren bij Induvac

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe lijn zijkanaalventilatoren bij Induvac

Induvac B.V. heeft het programma zijkanaalventilatoren verder uitgebreid. Behalve de standaard blowers, enkeltraps en tweetraps modellen, die reeds in de markt gebracht werden en die direct uitwisselbaar zijn met de bekende Elmo machines, zijn er nu speciale machines ontworpen met zeer grote capaciteiten en relatief weinig drukverschil. Toepassingen voor dit soort blowers zijn bijvoorbeeld het beluchten van bassins, droogblazen van een product via luchtmessen of bijvoorbeeld grondbeluchting.

Daarnaast zijn de standaard modellen tegenwoordig ook leverbaar met een vrij aseinde. Deze modellen kunnen worden aangedreven door een snaar-aandrijving of een flexibele koppeling.

Overal waar de elektromotor niet toegepast kan worden, maar waar wel een brandstofmotor of een hydraulische aandrijving aanwezig is, kunnen deze blowers worden ingezet. Door het toerental te wijzigen kan bovendien eenvoudig de capaciteit gewijzigd worden. Voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld montages op vrachtwagens voor het vacumeren van tanks of vacuümtransport, vacuüm heffen of stofzuigen.
Alle modellen zijn ontworpen om schone lucht te verpompen, maar speciale uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar. Hierbij valt te denken aan speciale materialen of gasdichte ATEX uitvoeringen.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer