Nieuwe intelligente verbindingsdoos voor weegsystemen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe intelligente verbindingsdoos voor weegsystemen

Storingen zijn een bron van ergernis, veroorzaken bedrijfsstilstand of hinderen uw proces en kosten daardoor geld. Dus is snel verhelpen een must. De nieuwe PENKO kabelverbindingsdoos type SJB190 maakt dit mogelijk. Iedere krachtopnemer, tot vier per weegsysteem, wordt individueel bewaakt. Afwijkingen buiten de ingestelde toleranties worden op de display zichtbaar gemaakt en via een potentiaalvrij contact gemeld.

Op het front van het instrument vindt u een heldere OLED display, die niet snel overstraald wordt, met bedieningsdrukknoppen. Hiermee kunt u het meetsignaal van iedere krachtopnemer afzonderlijk controleren en gelijktijdig vergelijken het gemiddelde signaal van alle opnemers en de voedingsspanning. U ziet direct zonder zoeken of bijvoorbeeld een kabelbreuk aanwezig is, een krachtopnemer verloopt of overbelast was. Zo nodig kunt u preventief optreden en de defecte opnemer vervangen.

U kunt deze intelligente verbindingsdoos in plaats van de gebruikelijke toepassen, er is namelijk geen externe voedingsspanning nodig. Levering vindt naar keuze plaats in een robuuste kunststoffen (IP65) of roestvrij stalen (IP66) behuizing, beide geschikt voor wandmontage.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe intelligente verbindingsdoos voor weegsystemen

PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge... Lees meer