Nieuwe generatie WZK plugwissels compleet

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie WZK plugwissels compleet

De uitvoering van de zeer bekende en uiterst betrouwbare Coperion WZK plugwissels zijn onlangs gewijzigd. Het gaat om de uitvoering van 7”, 8” en 10” De serie in de maten van 2” t/m 6” werden reeds in 2010 aangepast.
Van de bekende plugwissels zijn, na de ontwikkeling van deze dubbelkanaalwissel, onder de voormalige naam Waeschle enige tienduizenden verkocht en vele gaan al decennia probleemloos mee.

Toch hebben de productengineers bij Coperion gemeend aan de wissel een aantal verbeterpunten toe te voegen. Uitgangspunten hierbij zijn geweest dat de wissels 1 op 1 uitwisselbaar zouden zijn met de voormalige generatie en dat de prijs van de wissel niet toe zou nemen. Het nieuwe design kenmerkt zich onder andere door een slanker uiterlijk dat symmetrisch is geworden en voorzien is van een centrale cilinder met Namur ventiel. Ook de signaal box is gewijzigd is de wissel ook aan de buitenzijde beter reinigbaar. Door de nieuwe bouwvorm is wissel ook voor onderhoudswerkzaamheden van beide zijden ideaal bereikbaar.

De unieke seal constructie welke afdicht op de druk van het transport is behouden gebleven evenals de verscheidenheid aan buisdiameters (ISO – DIN maten)die verkrijgbaar zijn. Standaard is de gehele reeks geschikt voor een transportdruk tot 5 barg. Uiteraard verkrijgbaar in de verschillende ATEX uitvoeringen en voor zeer abrasieve producten zijn speciale pijpinzetten verkrijgbaar.

Maak vrijblijvend een afspraak om in detail kennis te nemen van alle verbeteringen.
Naast dit WZK wissel heeft Coperion een breed pakket van wissel voor o.a. de voedingsmiddelen-, chemische, kunststof- en mineraalindustrie.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe generatie WZK plugwissels compleet

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer