Nieuwe generatie schokbestendige digitale drukdozen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie schokbestendige digitale drukdozen

Robuuste en schokbestendige drukdozen voor industriële toepassingen

Digitale drukdozen van het fabrikaat Eilersen zijn gebaseerd op het capacitieve meetprincipe, waarin een keramieken sensor is gemonteerd. Daar de drukdozen geen bewegende onderdelen bevatten en de sensor niet in contact is met de drukdoos constructie, tolereert deze een zeer hoge overbelasting en zijwaartse belasting (tot 1.000% van de nominale capaciteit). Bovendien zijn de drukdozen niet gevoelig voor torsie. De drukdozen zijn hermetisch afgesloten (IP68/IP69K), dit waarborgt een waterdichte bescherming voor zware industriële toepassingen. Eilersen digitale drukdozen kunnen van een paar milligram tot 500 ton meten, waardoor er een schokbestendige drukdoos is voor iedere industriële toepassing.

Eenvoudige mechanische en elektrische installatie

Mechanische beschermings-hulpmiddelen zijn niet nodig bij het installeren van Eilersen digitale drukdozen. Dit is een belangrijke besparing op installatie- en onderhoudskosten. De digitale drukdozen beschikken over echte plug-and-play installatie omdat de drukdozen vooraf gekalibreerd zijn. De belasting wordt direct in gram, kilogram, ton of Newton weergegeven, hierdoor vervalt de noodzaak van een kalibratie on-site. Dit is een kenmerkend eigenschap voor hoge capaciteit installaties waar het moeilijk is om kalibratie gewichten toe te passen. Het digitale RS485 signaal van de drukdoos elimineert niet alleen de noodzaak voor een weegversterker, maar ook drift en onnauwkeurigheid die normalerwijze plaatsvindt in analoge elektronica, omdat de complete weging digitaal is. De digitale drukdozen zijn uitgerust met een standaard coaxiale kabel (RG-58). De lengte van de kabel heeft geen invloed op de kalibratie. De drukdoos kan worden uitgerust met een kabel lengte van maximaal 100 meter. Indien nodig kan de drukdoos kabel ter plaatse worden vervangen. De Eilersen drukdozen zijn bestand tegen spanning tijdens het lassen en ESD (IEC 1000-4-4). Het digitale signaal van de drukdoos is ongevoelig voor EMC.

Specificaties

De Eilersen digitale drukdozen hebben een meetsnelheid tot maximaal 1.000 metingen per seconde en een verplaatsing van minder dan 100µm bij nominale capaciteit. De digitale drukdozen worden geleverd in OIML (tot C6 MI10) en zijn ATEX-gecertificeerd voor gas en stof zones 1, 2, 21 en 22. De interne resolutie is 24 bits (16.000.000 divisies).

Dosco is erkend vertegenwoordiger voor Eilersen Electric S/A in de Benelux.

Download brochure icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe generatie schokbestendige digitale drukdozen

Dosco Sales & Engineering B.V.

Dosco Sales & Engineering B.V. is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in industriële weeg-/meetapparatuur en procesautomatisering. Als geen ander bieden wij u doordachte oplossingen voor ‘turn-key’ weeg- en doseertechnische... Lees meer