Nieuwe generatie peillood niveaumeting

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie peillood niveaumeting

Nivotherm introduceert op de Industrial Processing in Utrecht de Nivobob 4000 van het fabrikaat UWT. De Nivobob meet het niveau van vaste stortstoffen zoals poeders en granulaten in silo’s en tanks tot 30 meter hoogte.
Door innovatie is een nieuwe generatie peillood niveaumeting ontstaan. UWT is de uitdaging aangegaan om de productiekosten met 40% te verlagen. Het elektromechanische loopwerk is nieuw vormgegeven. Samen met vernieuwde elektronica met microprocessortechnologie is de behuizing compacter en lichter geworden. Met een gewicht van ca. 10 kg is een enorm contrast ontstaan tussen verouderde peilloodsystemen van 20 kg of zwaarder. Veel oude bestaande peilloodsystemen hebben een krachtstroomaansluiting, terwijl de Nivobob 4000 ook leverbaar is met 24 VDC voeding. Procesaansluiting is naar keuze een flens DN100 of 1 ½”BSP schroefdraad. Uitgangssignaal is 4-20 mA. Er is een kabel of banduitvoering.
Peillood niveaumeting is eenvoudig te monteren en in gebruik te nemen, dit meetprincipe heeft zich tientallen jaren lang bewezen als nauwkeurig en betrouwbaar. Nu komt daar de eigenschap “voordelig” nog eens bij, aangezien de prijs bij €995,= begint, voor silo’s tot 15 meter hoog. Inclusief ATEX stofexplosieveiligheid.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe generatie peillood niveaumeting

Lans Nivotherm BV

Lans Nivotherm levert niveausensoren voor stortgoed (niveauschakelaars en niveaumeters). Met de ruime keuze uit diverse meetprincipes bieden wij het juiste instrument voor uw toepassing. Niveauschakelaars: stemvork (Vibranivo), rotatieremming (Rotonivo en... Lees meer