Nieuwe generatie luchtbehandelingsunits Systemair

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe generatie luchtbehandelingsunits Systemair

Systemair heeft onder de naam Geniox zijn nieuwste generatie luchtbehandelingsunits geïntroduceerd. De nieuwe units zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van kantoren tot scholen en ziekenhuizen.

Volgens Systemair is de ontwikkeling van de Geniox-serie ingegeven door de ambitie om de beste kwaliteit binnenlucht te leveren met een zo laag mogelijke impact op het milieu en een optimale TCO. Daarnaast blinken de units volgens de fabrikant uit in eenvoud, van het selecteren van het juiste model tot installatie, bediening en onderhoud.

Productie op bestelling
Het ontwerpprogramma SystemairCAD is door Systemair doorontwikkeld zodat ook de Geniox-luchtbehandelingsunits er eenvoudig mee zijn te configureren. Het programma biedt de mogelijkheid om een eigen luchtbehandelingsunit te configureren of een van de vooraf geconfigureerde opties te kiezen. SystemairCAD is rechtstreeks verbonden met de productie, wat voor verkorting van de levertijd zorgt. Zodra een opdracht is bevestigd, worden de gegevens van de unit direct naar de productie gestuurd waar hij op bestelling wordt gemaakt.

Monitoring in de cloud
Met Systemair Access zijn de prestaties van een Geniox-unit op locatie én op afstand te controleren en af te stellen, ook bij meerdere units. Met de cloud-service heeft de gebouwbeheerder een compleet overzicht en toegang tot alle geïnstalleerde Geniox-units. Dit werkt volgens Systemair net zo eenvoudig als de bediening van een smartphone. Zo zijn relevante bedrijfsgegevens makkelijk en in realtime beschikbaar, en kunnen ze met enkele klikken worden gewijzigd. Verder kan de status van de units worden bekeken, en kunnen de instellingen ervan worden geoptimaliseerd.

Voordelige montage
De Geniox-units worden geleverd in modules om het transport naar en op de locatie te vergemakkelijken. De luchtbehandelingskasten kunnen vervolgens ter plaatse door de installateur worden gemonteerd, door de modules in elkaar te passen. De Geniox-serie voldoet volgens Systemair op alle punten aan de ErP-richtlijn (Ecodesign) en is gecertificeerd door Eurovent, de Europese Associatie van Fabrikanten voor luchtbehandeling en koelapparatuur.

Geschreven door

Systemair B.V.

Systemair is fabrikant en leverancier van energiezuinige ventilatoren & accessoires, luchtverdelingsproducten & brandbeveiliging, compacte WTW-units en standaard & modulaire luchtbehandelingsunits. We bieden hoogwaardige, betrouwbare systeemoplossingen voor de utiliteit, gezondheidszorg, industrie,... Lees meer