Nieuwe explosieveilige VA570 flowmeter voor gas en lucht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe explosieveilige VA570 flowmeter voor gas en lucht
Article image of: Nieuwe explosieveilige VA570 flowmeter voor gas en lucht

De nieuwe VA 570 van het Duitse CS Instruments is onderdeel van een nieuwe serie thermische massadebiet flowmeters voor o.a. perslucht, stikstof , zuurstof, argon, aardgas of biogas. Deze sensor met zijn robuuste behuizing en roestvaststalen meetsonde wordt geleverd met een RVS meetsectie (DN15 t/m DN50) met flenzen of BSP/NPT buitendraad aansluiting. Een ATEX versie is beschikbaar voor toepassingen in zone EX II 2G Ex d IIC T4.

Een bijzonder kenmerk van de VA570 is de verwisselbare sensorkop. Deze kan snel en eenvoudig worden gedemonteerd zonder dat daarvoor de volledige meetsectie moet worden uitgebouwd. De meetsectie kan worden afgedopt als de sensor is weggenomen voor kalibratie of onderhoud. Het centreerpunt zorgt ervoor dat de sensor altijd exact in het midden van de meetsectie en in de juiste flowrichting wordt geplaatst. Via een optionele display kan de sensor door het beschermglas van de behuizing heen worden geprogrammeerd. De sensorbehuizing hoeft daarvoor dus niet opengemaakt te worden waardoor sensordiagnose of het programmeren gewoon plaats kan vinden in de EX zone.

De thermische massa debietsensor werkt volgens het calori metrische meetprincipe. Een extra druk en/of temperatuurcorrectie is dus niet nodig. De vernieuwde elektronica registreert digitaal alle parameters waaruit een actuele volumeflow wordt berekend. Alle parameters en meetwaarden worden via een RS485/Modbus protocol gecommuniceerd. Uitlezen kan ook via 2 analoge 4…20 mA uitgangen voor het volumedebiet en de temperatuur en een galvanisch gescheiden pulse uitgang die desgewenst ook als potentieel vrij alarm relais dienst kan doen.

Via de optionele display kunnen alle relevante parameters zoals binnendiameter, schaal, pulse gewicht, nul-punt en lekstroomonderdrukking worden geprogrammeerd en aangepast. Met aanvullend leverbare service software of een portable display/datalogger van CS Instruments kan ook het gastype eenvoudig worden aangepast. Voor leidingdiameters groter dan DN50 is de VA550 insteeksensor beschikbaar die onder druk via een ½” kogelkraan kan worden gemonteerd.
De VA570 en VA550 zijn ideaal inzetbaar voor buitengebruik en de zwaardere industriële toepassingen. Bovendien zijn de sensoren zeer competitief geprijsd en relatief snel leverbaar.

geschreven door

Adsensys

Adsentech levert en onderhoud verschillende sensoren voor het meten van druk, flow, luchtsnelheid, zuurstof of Ph in de industrie. Hiervoor kunnen complete systemen worden opgebouwd of een enkele sensor met... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer