Nieuwe explosieveilige en vuurvaste BEI Sensor: Model LP35

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe explosieveilige en vuurvaste BEI Sensor: Model LP35

Het nieuwe explosieveilige en vuurvaste Model LP35 van BEI Sensors is de eerste echt platte holle as encoder. De LP35 heeft een maximale dikte van slechts 2,01 inch (51 mm) en neemt daarmee minder ruimte in dan andere Divisie 1 of Zone 1 holle as encoders.

De nieuwe LP35 incrementele encoder is zo ontworpen dat deze in kleine ruimtes kan worden toegepast, met de dunst mogelijke, explosieveilige holle as constructie. Deze ruimtebesparing heeft geen enkele invloed op de prestatie. De encoder heeft een standaard afneembare klemmenkast en een aanvullende intrinsieke veiligheidsbarrière is niet meer noodzakelijk. Dit vereenvoudigt de installatie en beperkt de tijd in het veld. Dit model voldoet aan UL, ATEX, en IECEx-standaarden en kan daardoor direct worden toegepast in Divisie 1 of Zone 1 gebieden.

De explosieveilige LP35 is speciaal ontworpen voor olie- en gastoepassingen zoals top drives. Deze dunste incrementele encoder van de branche houdt de totale omvang van de top drive zo compact mogelijk.
De tril- en schokbestendige LP35 is bestand tegen 250G. Dit betekent dat deze encoder sterk genoeg is om – dag in, dag uit – betrouwbaar te functioneren onder zware booromstandigheden. Encoders voor deze toepassingen worden ook vaak geïnstalleerd achter aandrijfmotoren, dicht bij de motorrem. Beide onderdelen produceren veel warmte tijdens het bedrijf. De LP35 is hierop toegerust en blijft uitstekend presteren bij temperaturen tot +85°C. De hard geanodiseerde behuizing van de LP35 en het IP66-niveau van afdichting verminderen uiteindelijk de downtime. Ook andere olie- en gastoepassingen kunnen hiervan profiteren, zoals pompinstallaties en spoelpompen, die uitermate robuuste feedbackonderdelen vereisen. Met name bij toepassingen van “mud pumps” waarbij de pompen back-to-back zijn geplaatst, biedt het dunne ontwerp ruimte voor het installeren van een feedback-apparaat. Aproco helpt u graag bij een zo rendabel en productief mogelijke uitvoering van uw olie- en gasactiviteiten. Met encoderproducten die passen, presteren en lang meegaan in deze extreme toepassingen in kleine ruimtes. Graag sturen wij u de bijbehorende pdf met alle technische informatie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Aproco BV

– Bei Sensors (Ideacod) Encoders & Draw Wires. Heavy Duty maatwerk voor industriële automatisering en maritieme toepassingen. – Proconect Connectoren – BALDOR-RELIANCE industriële elektromotoren, CSA / UL listed voor de... Lees meer