Nieuwe elektronische dual drukschakelaar UDS1V2 van Barksdale

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe elektronische dual drukschakelaar UDS1V2 van Barksdale

HITMA Instrumentatie B.V. brengt als exclusieve Barksdale-distributeur een nieuwe Barksdale-drukschakelaar in Nederland en België op de markt. Deze UDS1V2 is ideaal voor OEM-toepassingen en hydraulische en pneumatische processen, zoals drukmonitoring op pompen, hydraulische systemen, smeersystemen en spuitgietmachines. De eenvoudig in te stellen elektronische drukschakelaar is leverbaar in diverse meetbereiken van 0-10 tot 0-600 bar.

De UDS1V2 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met één schakeluitgang met vrij instelbare hysteresis of met twee schakeluitgangen met 15% hysteresis. Voor OEM-applicaties kan de drukschakelaar worden geleverd voor elke vooringestelde schakelpunt- en hysteresisfabrieksset. Het set-point wordt ingesteld met behulp van twee drukknoppen met “Teach and Go-programmering”. De procesaansluiting is van RVS G1/4. Door de instelbare hysteresis is de UDS1V2 flexibeler dan mechanische drukschakelaars. De solid state-uitgang geeft de schakelaar een langere levensduur.

De compacte behuizing van de UDS1V2 is van kunststof en heeft een IP65-beschermingsklasse. De verwijderbare polyamide bovenkant biedt extra bescherming tegen trillingen en schokken en ongeautoriseerde toegang tot de drukknoppen.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe elektronische dual drukschakelaar UDS1V2 van Barksdale

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen overal anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Lees meer