Nieuwe DMN-Westinghouse hogedruk-sluis is leklucht de baas

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe DMN-Westinghouse hogedruk-sluis is leklucht de baas
Article image of: Nieuwe DMN-Westinghouse hogedruk-sluis is leklucht de baas

Tijdens de Powtech zal DMN-Westinghouse haar nieuwe HP hogedruk doseersluis presenteren. Deze sluis biedt een belangrijk voordeel bij leklucht: naast bescherming tegen productdegradatie zorgt de speciale configuratie van het huis, de rotor en de afdichtingen er ook voor dat er geen axiale leklucht mogelijk is. Hierdoor heeft de sluis een lekluchtreductie van een derde ten opzichte van andere standaard hogedruk sluizen.

De DMN-Westinghouse HP doseersluizen met speciaal ontworpen inlaat zijn zeer geschikt voor toepassingen in het doseren en pneumatisch transporteren van korrelvormige producten onder een hoge druk van maximaal 3,5 bar g. De configuratie van het huis, de rotor en de afdichtingen is speciaal ontwikkeld om productdegradatie te minimaliseren met behoud van een zo hoog mogelijke vullingsgraad.

De HP sluizen zijn voorzien van een 316 roestvaststalen huis en aluminium deksels voor maximale bescherming tegen slijtage. De standaard end disc rotor is gemaakt van 316 roestvaststalen en heeft 12 vaste bladen. Door het geavanceerde machinepark kunnen een hoge nauwkeurigheid en nauwkeurige rotorspelingen behaald worden. De deksels hebben buitenliggende lagers, die voor de levensduur van de sluis gesmeerd en gesloten zijn. De speciale constructie van de asafdichting garandeert de laagst mogelijke leklucht. Alle modellen bieden een optimale ontluchting door de grote ontluchtingsgaten, waardoor een maximale productstroom in de ontluchte pockets is gewaarborgd. DMN-Westinghouse monteert SEW aandrijvingen als standaard.

De HP sluizen zijn leverbaar in drie opeenvolgende groottes van 200-300 waarbij de capaciteit van de rotor varieert van 8,3 tot 30 liter per omwenteling bij 100% vulling. De standaard modellen zijn geschikt voor producten tot een temperatuur van +80°C en maximaal drukverschil van 3,5 bar.

DMN-Westinghouse ontwikkelt en fabriceert al meer dan 45 jaar doseersluizen en
wisselkleppen voor de stortgoedindustrie. Door maatwerk in oplossingen voor de internationale voedings-, dairy, plastic, (petro)chemische, farmaceutische, mineraal, energie en biomassa industrieën omvat ons aanbod een reeks aan universele componenten geschikt voor vele toepassingen. Daarnaast leveren we componenten die optioneel USDA Dairy Accepted, drukstootvast tot 10 bar en/of vlamdoorslagzeker zijn, en/of voldoen aan ATEX 94/9/EC, EHEDG Type EL Klasse I, EC 1934/2000, etc.

Watch article video icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:Nieuwe DMN-Westinghouse hogedruk-sluis is leklucht de baas

DMN-WESTINGHOUSE

Al meer dan 45 jaar is DMN-WESTINGHOUSE de toonaangevende fabrikant van hoogwaardige doseersluizen en wisselkleppen Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer