Nieuwe DMN-Westinghouse enkelbuis plugwissel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe DMN-Westinghouse enkelbuis plugwissel

De nieuwe SPTD plugwissel heeft een enkele, rechte buis en is beschikbaar in grootten van 150 mm (6”) tot en met 400 mm (16”). De wissel is zeer geschikt voor toepassingen in de voeding-, diervoeding-, plastics en petrochemische industrie. DMN-Westinghouse introduceert de nieuwe SPTD op haar stands tijdens de Powtech in Neurenberg (H9-114) en de PTXi/Powdershow in Chicago (stand 1228).

Het ontwerp van de SPTD plugwissel voldoet aan alle geldende voorschriften op het gebied van veiligheid op de werkvloer. De wissel heeft daarom geen buitenliggende bewegende delen. The nieuwe SPTD heeft een gebruikersvriendelijk ontwerp, is drukstootvast en in de standaard uitvoering geschikt voor systemen met een druk tot 3 bar g (statische afdichtingen). Alle grootten zijn optioneel leverbaar met opblaasbare afdichtingen.

De DMN-Westinghouse sptd is speciaal ontwikkeld voor het verdelen met minimale degradatie van poeders, korrels en granulaat in pneumatische transportsystemen. Nauwkeurige fabricage, een optimale afdichting en een volledig vrije doorgang zorgen voor een vloeiende productdoorstroming. Door het gebruikersvriendelijk, eenvoudige ontwerp is een snelle inwendige inspectie, reiniging en, indien nodig, vervanging van de afdichtingen mogelijk.

De SPTD plugwissel bestaat uit een aluminium huis en deksels, waarin een plug met één rechte buis is gepositioneerd. Alle productcontactdelen zijn vervaardigd van roestvaststaal AISI316. Optioneel kunnen alle productcontactdelen uitgevoerd worden in geanodiseerd aluminium. Twee FDA-goedgekeurde siliconen afdichtingen waarborgen de afdichting tussen het huis en de plug. Het huis is drukdicht, zodat er geen lekkage naar buiten kan optreden. De SPTD is geschikt voor producttemperaturen van -25 °C tot +80 °C bij een omgevingstemperatuur tussen -10 °C en +40 °C.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe DMN-Westinghouse enkelbuis plugwissel

Over DMN-WESTINGHOUSE

DMN-WESTINGHOUSE is een onafhankelijk internationaal bedrijf dat uitblinkt in het ontwerpen en fabriceren van hoogwaardige doseersluizen en wisselkleppen voor industrieën die droge stoffen in bulk verwerken. Lees meer