Nieuwe DIN-rail PC met ingebouwde hardwarebeveiliging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe DIN-rail PC met ingebouwde hardwarebeveiliging

De UNO-1372G-J is de eerste industriële DIN-rail PC van Advantech die standaard voorzien is van TPM2.0 (Trusted Platform Module). Op het mainboard zit een cryptoprocessor geïntegreerd die deze functionaliteit mogelijk maakt en hiermee bent u in staat om uw hardware (en/of data) beter te beveiligen.

De ingebouwde TPM 2.0-chip biedt verbeterde hardwarebeveiliging en ondersteunt functies als encryptie, bewaking van de systeemintegriteit, boot controle etc. Ook kan de (proces)data worden beveiligd tegen fysieke en/of virtuele aanvallen. TPM processoren hebben eigen firmware en verwerken instructies op specifieke wijze. Hierdoor zijn ze veilig voor, op software gebaseerde, OS-aanvallen.

Ondanks de compacte bouwvorm is deze industriële PC voorzien van vele aansluitingen, waaronder een viertal geïsoleerde seriële poorten, een viertal USB-poorten en twee Ethernet aansluitingen. Voor kleine bedien- en besturingstaken is de UNO-1372G-J standaard voorzien van vier (4) geïsoleerde digitale in- en vier (4) digitale uitgangen.

Robuust en fanless design
De Box PC is fanless uitgevoerd waardoor stof en ander vuil niet wordt aangetrokken, waardoor periodiek onderhoud onnodig is. De aansluitingen op het mainboard zijn gesoldeerd waardoor een hoge schok- en trilbestendigheid wordt gerealiseerd. Daarnaast beschikt de behuizing over een ingebouwde aarde die de unit beschermd is tegen spanningspieken en transiënten.

Tevens is het systeem voorzien van een RTC batterij die, bij kortstondige spanningsuitval, er zorg voor draagt dat de BIOS instellingen en de systeemklok behouden worden. Geavanceerdere Power Management is ook mogelijk doordat de BIOS is aangepast op de 24Vdc UPS van Advantech

Geliefd platform voor machinebouwers​
De Box PC’s uit de UNO-serie van Advantech zijn bij machinebouwers een geliefd platform. Dit komt niet alleen door de goede kwaliteit van de systemen, maar ook zeker door de lange leverbaarheid van de systemen. In de praktijk blijkt dat de Boxc PC’s van Advantech ca. 5-7 jaar leverbaar zijn, zonder dat er BIOS-wijzigingen en/of wijzigen op componentniveau plaatsvinden.

Productkenmerken

– Intel® Celeron® J1900 2.0GHz processor
– 4GB intern geheugen
– GbE (2x), USB3.0, USB2.0 (3x) en geïsoleerde RS-232/422/485 (4x)
– HDMI en Display Port (DP)
– Voedingsspanning 10…36Vdc
– Bedrijfstemperatuur van -20…60°C
– 2x mPCIe uitbreiding
– Fanless en zeer robust design

Sluit de specificaties van bovenstaande DIN-rail PC niet aan bij uw applicatie? Laat het ons weten, we hebben verschillende alternatieven die al dan niet TPM2.0 geintegreerd hebben. Samen komen we tot een passen oplossing.

Advantech heeft een Europees magazijn en assemblageafdeling in Nederland, waardoor wij u vaak snel van dienst kunnen zijn met de levering van de door u gewenste componenten en/of configuraties. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer