Nieuwe brochure Rice Lake Bulkslide

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe brochure  Rice Lake Bulkslide
Article image of: Nieuwe brochure  Rice Lake Bulkslide

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren (voorheen Master Engineering B.V.) heeft de brochure van de Bulkslide, een flowmeter voor bulkgoederen, vernieuwd!
De belangrijkste reden voor de update van de brochure is het nieuwe ontwerp van de behuizing van de Bulkslide.
Met de Bulkslide flowmeter kunnen granulaten en andere bulkproducten gemeten worden die goedlopend (free flowing) en niet aanklevend (non sticky) zijn
Het apparaat kenmerkt zich door de eenvoud en een hoge meet nauwkeurigheid. Capaciteiten vanaf 50 kg/uur tot 600 ton/uur.

Het product wordt in verticale richting over een plaat geleidt die een curve heeft aan de onderzijde. In de curve wordt de middelpunt vliegende kracht gemeten die het product op die plaats genereerd. Deze wordt in de elektronica vertaald naar een flow in kg/uur. Het apparaat kent drie totaal tellers en kan de gemeten waarden op diverse manieren naar buiten brengen (4-20 mA, Profibus, Profinet, Ethernet, Devicenet, enz)

De voordelen van deze Bulkslide zijn groot. Hoge nauwkeurigheid (vanaf +/- 0,5%); zeer eenvoudige kalibratie; nauwelijks onderhoud; nauwelijks stroomverbruik, stabiel nulpunt. Bovendien heeft de Bulkslide geen last van verandering van product karakteristieken, zoals verandering van stortgewicht of hardheid
Er zijn speciale uitvoeringen mogelijk. (Hygiënisch, RVS, Atex, Hardox glijplaat, hoge temperaturen)

Rice Lake heeft een aantal specialisten in dienst die de afnemers kunnen informeren over de Bulkslide en adviseren welke uitvoering van de het meest geschikt is voor de betreffende toepassing.

Het leveringsprogramma van Rice Lake bestaat o.a. uit de Master bandwegers, doseerbanden, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, Loss-in-Weight-systemen, doorstroomwegers, silo- en bunkerwegingen en batchwegers. Daarnaast is er een uitgebreid leveringsprogramma van Rice Lake weegplateaus, loadcells, indicatoren en andere weegcomponenten.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe brochure  Rice Lake Bulkslide

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer