Nieuwe ATEX aardingssystemen

154 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe ATEX aardingssystemen

Indien statische elektriciteit zich opbouwt, kan de energie-inhoud van een statische ontlading de oorzaak zijn van brand en/of explosies in ATEX omgevingen. Het aarden van voorwerpen en onderdelen voorkomt de opbouw van elektrostatische ladingen, en voorkomt dus ook het potentieel gevaar.
Het Earth-Rite Dual Grounding System (DGS) kan ingezet worden in ATEX Zone 1, 2, 21 en 22, en is voorzien van 2 aardingscircuits, die elk een continue aardingscontrole uitvoeren tijdens het proces. Deze aardingssystemen hebben een visuele statusaanduiding en vrijgavecontacten per kanaal. Ook een gezamenlijk vrijgavecontact is beschikbaar.
Het Earth-Rite DGS aardingssysteem van Newson Gale controleert of beide aardingscircuits een weerstand van 10 ohm of lager hebben (tussen geaard object en koperen aarde), en werd ontworpen om te voldoen aan internationale richtlijnen en normen zoals IEC TS 60079-32-1, NFPA77, API RP 2003.

ATEX aardingssystemenicon.arrow--dark

Geschreven door

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers biedt een uniek aanbod van producten en diensten, gericht op zowel industriële, als explosiegevaarlijke (ATEX) omgevingen. ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma, met een vaste waarde... Lees meer