Nieuwe afvulhal bij Solvay in Herten

icon.highlightedarticle.dark Management
45 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe afvulhal bij Solvay in Herten

Op 30 september 2005 vond een feestelijke opening plaats bij de firma Solvay in Herten. De heer Maenen, vestigingsdirecteur, heette vol trots personeel en genodigden welkom.
De nieuwe afvulhal werd officieel in bedrijf genomen door wethouder Schreurs. Perazijnzuur is een desinfectiemiddel dat Solvay Chemie produceert en afvult voor diverse klanten in Europa. Het totale productievolume bedraagt op dit moment 15.000
ton per jaar. De vullijnen in de nieuwe hal zijn, net als de andere afvullijnen op het terrein, van Feige.
De installatie bestaat uit een vulinstallatie voor cans en een palletvulinstallatie en de bijbehorende transportssystemen. Met de installaties kunnen alle verpakkingen van 10 t/m 1000 liter afgevuld worden. Op de nieuwe lijn worden cans van 10, 20 en 30 liter automatisch verwerkt met een capaciteit van meer dan 200 cans/h. De lijn bestaat uit een aanvoerbaan voor cans, volautomatische afvulinstallatie voor het afvullen van cans met perazijnzuur en een automatisch sluitstation voor de cans.
De cans worden gepalletiseerd met een manipulator. Vervolgens worden de pallets met cans via het pallettransportsysteem naar de wikkelaar getransporteerd.

Geschreven door

Vermeulen Ingenieursbureau

Al 50 jaar zijn wij het adres voor kwaliteits machines op het gebied van: breken, drogen, zeven, malen recyclen opslag transporteren verpakken Samen met onze partners hebben wij in de... Lees meer