Nieuwe Aerzen Turbo Generation 5

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Aerzen Turbo Generation 5

Speciaal voor grote luchtvolumes introduceert Aerzen de Turbo Generation 5. Deze lijn energiezuinige, 100% olievrije turboblowers bestrijkt een debiet van 4.000 tot 13.200 m³/h en een maximale overdruk tot 1.000 mbar. De blowerlijn leent zich uitstekend voor toepassingen in beluchtingsprocessen in de afvalwaterzuivering.

De Nederlandse introductie van de Aerzen Turbo Generation 5 vindt plaats tijdens de beurs Industrial Processing van 2 t/m 5 oktober a.s. in de Jaarbeurs Utrecht. De nieuwe turboblowers van Aerzen zijn te zien op standnummer 10.C036.

De Aerzen Turbo Generation 5 staat voor optimale energiezuinigheid. Deze nieuwe blowerlijn van Aerzen maakt energiebesparingen tot 30% haalbaar in vergelijking met traditionele blowers. De Turbo Generation 5 is uitgerust met energiezuinige Permanent Magneet elektromotoren en aerodynamische, wrijvingsvrije luchtlagering. Dankzij de standaard ingebouwde frequentieomvormer is het toerental traploos regelbaar tussen 40 en 100%, wat een verdere procesoptimalisatie mogelijk maakt.

De Aerzen Turbo Generation 5 is uitgerust met een geavanceerd regel- en besturingssysteem, gekoppeld aan een frequentieregeling van de elektromotor. Via een intuïtief touchscreen zijn uiteenlopende bedrijfsgegevens af te lezen en parameters te wijzigen zoals aanzuigvolumestroom, einddruk en motorstroom. Meerdere machines kunnen geïntegreerd aangestuurd worden voor een zo gunstig mogelijk energieverbruik bij een optimale machinebelasting.

De hoge energie-efficiëntie van de Aerzen Turbo Generation 5 plaatst investeringen in een nieuw perspectief. Immers, circa 90% van de totale levenscycluskosten van compressoren komt voor rekening van het energieverbruik (berekend over een bedrijfstijd van 10 jaar). De aanschafkosten zijn hiermee verhoudingsgewijs ondergeschikt. De levenscycluskosten van de Turbo Generation 5 worden verder gereduceerd door lagere onderhoudskosten.

Aerzen is gespecialiseerd in de engineering van luchtsystemen. Aerzen blowers en compressoren worden wereldwijd ingezet in onder meer de (petro)chemische industrie en bulkoverslag. Aerzen beschikt over een gespecialiseerde Process Gas Division met internationale proceskennis en expertise. Aerzen Nederland BV is een onderdeel van de Aerzener Maschinenfabrik GmbH, Europees marktleider in lucht- en gasverplaatsingtechniek.

Geschreven door

Aerzen Nederland BV

Verkoop en verhuur van en service aan Aerzen Delta Blower draaizuigerblowers, Delta Hybrid schroefblowers, vacuümpompen,schroefcompressoren en turboblowers. Verkoop van en service aan ASP druk- en vacuümregelaars en Sattler dubbelmembraanbiogashouders. Lees meer