Nieuwe 2- en 3-weg TDV buiswissel van DMN-Westinghouse

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe 2- en 3-weg TDV buiswissel van DMN-Westinghouse

DMN-Westinghouse heeft recent haar nieuwe 2- en 3-weg TDV buiswissel geïntroduceerd. Het bestaande type TDV is geëvalueerd, met als resultaat een 2- en 3-weg buiswissel gebaseerd op de constructie van de M-TDV multipoort wisselklep. In tegenstelling tot de M-TDV met elektrische aandrijving, zijn de nieuwe 2- en 3-TDV voorzien van een pneumatische aandrijving. Dit heeft geleid tot een zeer compact ontwerp. De nieuwe 2- en 3-TDV zijn beide voorzien van de speciaal ontwikkelde afdichting die zijn succes al bewezen heeft op de M-TDV. Verder is de afdichting opblaasbaar, wat zorgt voor een absoluut lekvrije afdichting in de transportlijn tot 3 bar g.

De gehele serie buiswissels (2-, 3- en M-TDV) is geschikt voor gebruik in industrieën waar de hoogste hygiënische eisen gelden en is leverbaar met een groot aantal keuzes in pijpkoppelingen. Alle productcontactdelen zijn van AISI 316 roestvast staal. De zwanenek-pijpaansluiting die de inlaat en de uitlaat verbindt, is ontworpen om te zorgen voor een minimale productbreuk ongeacht de transportrichting. De transportlijnen die niet in gebruik zijn, worden afgedicht bij de wisseluitgang.

De wissels zijn ontworpen om eenvoudig uit de transportlijn genomen te kunnen worden (COP). Het is ook mogelijk de afzonderlijke transportlijnen te reinigen met een reinigingsvloeistof zonder de wissel uit de lijn te nemen (CIP). Het uit de transportlijn nemen van de wissel is alleen noodzakelijk wanneer een complete reinigingsbeurt nodig is.

Geschreven door

Logo van:Nieuwe 2- en 3-weg TDV buiswissel van DMN-Westinghouse

Over DMN-WESTINGHOUSE

DMN-WESTINGHOUSE is een onafhankelijk internationaal bedrijf dat uitblinkt in het ontwerpen en fabriceren van hoogwaardige doseersluizen en wisselkleppen voor industrieën die droge stoffen in bulk verwerken. Lees meer