Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP
Article image of: Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP
Article image of: Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP
Article image of: Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP
Article image of: Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP

Het jongste lid van onze CIP productfamilie is de ZFD-CIP doorblaassluis. Deze roterende sluis werd onlangs goedgekeurd door de EHEDG en bekroond met de EL klasse I certificaat.

De binnenkant en de buitenkant van de doorblaassluis zijn extreem glad. Alle hoeken en randen werden ontworpen met een grote radius voor optimale reiniging. Oppervlakken die in contact komen met het product zijn gepolijst op een oppervlakteruwheid kleiner dan 0,8 micrometer om zelfs de geringste productresten en besmetting door microbacteriële groei te voorkomen.
De sluis is gemaakt van roestvrij staal type 1.4404 / AISI 316L. Tijdens volautomatische natte reiniging blijft hij volledig gesloten, zodat u tijd en geld bespaart. Om te zorgen dat alle vloeistoffen aan de binnenzijde volledig verdwijnen tijdens de droogfase, zijn speciale afdichtingen toegepast die capillaire werking voorkomen.

De EHEDG heeft dit hygiënisch ontwerp van begin tot eind getest met een aantal praktijkproeven. De ZFD-CIP sluis is het EL klasse I certificaat toegekend. Dit bewijst de geschiktheid van de sluis voor volautomatische CIP toepassingen.

Indien gewenst kan de ZFD doorblaassluis worden uitgerust met uitneembare asafdichtingen en met een FXS voorziening, waarmee de rotor snel en eenvoudig uit de behuizing gehaald kan worden.

Coperion zal deze nieuwe EHEDG doorblaassluis presenteren op de easyFairs Solids in Antwerpen België. Graag ontvangen we u op stand nr. D1006 op 27 of 28 maart 2013.

Uw contactpersoon: Marco Geradts

Geschreven door

Logo van:Nieuw type doorblaassluis: ZFD-CIP

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer