Nieuw Type 65 van Feige: dubbel vulstation

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw Type 65 van Feige: dubbel vulstation

Sinds ruim 20 jaar bouwt Feige Filling GmbH automatische afvul- en sluitmachines voor jerrycans en vaten in het ijkwaardige bereik van 0,5kg tot 60kg.

Op basis van de talrijke ervaringen in verschillende projecten die de ingenieurs uit Bad Oeldesloe samengevoegd hebben, werd het bestaande systeem verder ontwikkelt en steeds aangepast aan de nieuwste techniek. Deze doorontwikkeling van bewezen systemen hebben geleid tot de nieuwe compacte Type 65.
Deze machine biedt een modulair ontwerp en kan altijd individueel samengesteld worden. De automaat biedt 5 werkstations, die de vaten cyclisch doorvoert.

In het 1ste station wordt de lege verpakking gecentreerd op de transportband. De lege verpakkingen worden daarna in twee opeenvolgende cycli voor- en fijnafgevuld. Op de voorvuleenheid wordt automatisch getarreerd. Het vat wordt voorgevuld met een dosering in grof stroom. De verpakking wordt dan doorgevoerd naar het tweede station. De voorgevulde container/vat wordt in het volgende station fijnafgevuld, tot het exacte eindgewicht.
De vultijd en hoeveelheden worden automatisch geoptimaliseerd. Snel wisselbare vulventielen van roestvrijstaal maken het mogelijk om snel van vullans te wisselen zonder cross contaminatie van het product.

Het sluitsysteem bestaat óf uit een doppenschroever met een instelbaar draaimoment óf uit een stop indrukker met instelbare druk. In het laatste station volgt de overgave naar een volgende transportband.
Een belangrijke functie is weggelegd voor het geïntegreerde transportsysteem met meenemers, welke de verpakkingen cyclisch en op de millimeter nauwkeurig over de handlingsunit transporteert. De positioneringsbesturing via de Servo functie zorgt in het ene geval voor de exacte positionering en het andere geval voor de optimale acceleratie- vertraging van de verpakking. Een transport zonder morsen is zo gegarandeerd.

De bediening gaat via een centraal touchpanel met geïntegreerde weegschaaldisplay. Hier worden alle verpakkingen en afvulparameters ingesteld en kan de besturing van de machine gecontroleerd worden.
Een mooie veilige omkasting rond het compacte ontwerp van de automaat af.

De automaat is met de hoogste bedrijfsveiligheid ook in Ex-bereik inzetbaar en verbetert de efficiëntie in het productieproces aanzienlijk.
Extra’s als CIP reinigingssystemen, met stikstof voorafvullen, rekken voor vullansen, cleanroom-filter etc. ronden het concept individueel af.

Geschreven door

Vermeulen Ingenieursbureau

Al 50 jaar zijn wij het adres voor kwaliteits machines op het gebied van: breken, drogen, zeven, malen recyclen opslag transporteren verpakken Samen met onze partners hebben wij in de... Lees meer