Nieuw: Robox 3.5

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: Robox 3.5
Article image of: Nieuw: Robox 3.5
Article image of: Nieuw: Robox 3.5

Robuschi heeft zijn nieuwe Robox-blowerconcept gelanceerd, een geavanceerde oplossing die geschikt is voor lobbenblowers- en schroefblowers om gebruikers meer keuze te bieden dan ooit tevoren bij het voldoen aan hun industriële lucht- en gasbehoeften.

Robuschi heeft de naam Robox behouden, die kenmerkend is voor het lobben- en schroefblowerpakket, maar heeft “vernieuwende technologieën” toegevoegd om deze belangrijke stap vooruit te zetten.

De nieuwe oplossing voegt zich bij de premium Robox-portfolio en biedt gebruikers in sectoren zoals afvalwaterzuivering, industrie, milieu en biogas meer flexibiliteit en capaciteiten.

Met de nieuwe Robox wordt het verschil tussen lobben- en schroeftechnologie teruggebracht tot slechts enkele componenten. Dit maakt het eenvoudiger dan ooit om van de ene technologie naar de andere over te schakelen en omarmt de voortdurende verschuiving in de bewustwording van kapitaalinvestering naar totale eigendomskosten.

Bovendien biedt de nieuwe Robox een aantal andere belangrijke voordelen. De nieuwe 3.5 Robox-schroef levert 22% meer capaciteit met een 11% kleinere footprint. Het kleine formaat maakt het ook ideaal voor omgevingen waar ruimte schaars is, waardoor installatie in krappe ruimtes eenvoudig is. Tegelijkertijd sluit de nieuwe Robox naadloos aan op de bestaande modellen, zodat het vervangen van bestaande modellen gemakkelijk en probleemloos verloopt.

Momenteel is de nieuwe Robox lobben- en schroefoplossing beschikbaar met een drukbereik tot 1000 mbar (g), een volumestroom tot 7600 m3 / uur en een motorvermogen van 200 kW. De machine heeft ook een nieuwe horizontale en compacte zuiggeluiddemper, die zorgt voor een lager geluidsniveau, evenals gemakkelijk verwijderbare panelen en deuren voor onderhoudsinspecties, en een nieuwe uitlaatdemper / steun met grotere dikte.

the new Robox 3.5 icon.arrow--dark

Geschreven door

Gardner Denver Nederland b.v.

Elmo-Rietschle, onderdeel van Ingersoll Rand, is gevestigd in Woerden. Blowers, lagedruk compressoren en vacuumpompen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in chemische, farmaceutische, voedingsmiddelen- en papierindustrie, dus in... Lees meer