Nieuw ontwerp van gaswasser voor de voedselindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
62 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw ontwerp van gaswasser voor de voedselindustrie

Achtergrond
De productie van droge melkpoeders is in explosief groeiende markt, met name door de grote vraag in Azië naar Nederlandse producten in dit segment. In het productieproces worden additieven toegevoegd aan de vloeibare substantie, er zijn vul punten voor big-bags en klein verpakking, op al deze posities is afzuiging van stof een actueel item.

Uitdaging
In de voedselindustrie zijn filtertechniek en hygiëne vaak een moeilijke combinatie. Door het verwerken van organische materialen zoals suiker en melkpoeder worden er hoge eisen aan explosieveiligheid gesteld, hetgeen de installatie complexer maakt en vaak moeilijker schoon te houden. De afgezogen materialen zijn doorgaans extreem hygroscopisch waardoor het filteren van een droog medium om regelmatig wisselen van de filters vraagt.

Oplossing
Voor het afzuigen van luchtstromen tot 20.000 m3/h heeft Formula air een gaswasser geproduceerd in samenwerking met Miltech Eindhoven. Miltech heeft deze Atex natwasser ontwikkeld, gebaseerd op een natuurkundig principe, waarbij water zonder pomp intensief gemengd wordt met de opgezogen luchtstroom. Alle veldcomponenten zijn geschikt voor Atex zone 22, het inwendige deel mag als zone 20 beschouwd worden.

Doordat de body van de natwasser weinig componenten bevat, is het geheel zeer eenvoudig te reinigen, inwendig en uitwendig met water. De installatie is verder onderhoudsvrij en voorzien van automatische watertoevoer, -afvoer, spoelfunctie etc.

Geschreven door

Formula Air B.V.

Wij zijn een internationale organisatie die zich, in samenwerking met onze klanten, specialiseert in oplossingen voor industriële stofafzuiging- en ventilatie. Met de juiste kennis, gebruiksklare technieken en innovaties, richten wij... Lees meer