Nieuw MUB-EX

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw MUB-EX
Article image of: Nieuw MUB-EX

De MUB-EX is de juiste oplossing voor ventilatie in explosiegevaarlijke ruimtes. Met deze nieuwe serie ventilatoren biedt Systemair de meest flexibele ATEX-geteste en geïsoleerde ventilatoren die verkrijgbaar zijn op de markt. De nieuwe MUB-EX combineert maximale veiligheid met optimale flexibiliteit.

De ventilatoren zijn getest volgens ATEX-richtlijn 2014/34/EU – II 2G Ex h IIB + H² T3 Gb – en is
uitgerust met naar achteren gebogen radiale waaiers van staal en spanningsregelbare externe rotormotoren. Het inlaatmondstuk is gemaakt van koper, wat zelfs in uitzonderlijke gevallen vonken voorkomt.

De spanningsregelbare externe rotormotor heeft kabels die zijn aangesloten op een motorbeveiliging. Het frameprofiel van de behuizing bestaat uit corrosiebestendig aluminium met hoeken van kunststof, wat zorgt voor de hoogst mogelijke slagvastheid. Dankzij de 30 mm isolatie beschermt de behuizing perfect tegen storende ventilatiegeluiden naar de omgeving. Deze laag minerale wol en de gebruikte bevestigingsmaterialen zorgen ook voor thermische ontkoppeling.

De luchtrichting van de MUB-EX-ventilatoren kan op locatie gewijzigd worden. Standaard zijn deze ventilatoren, net als bij de gewone MUB-serie, ontworpen voor een rechte luchtstroom. Door de flexibele componenten kan de luchtrichting op elk moment locatie worden aangepast.

geschreven door

Systemair B.V.

Systemair is fabrikant en leverancier van energiezuinige ventilatoren & accessoires, luchtverdelingsproducten & brandbeveiliging, compacte WTW-units en standaard & modulaire luchtbehandelingsunits. We bieden hoogwaardige, betrouwbare systeemoplossingen voor de utiliteit, gezondheidszorg, industrie,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer