Nieuw! Micro Pore Size dringt emissie terug

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw! Micro Pore Size dringt emissie terug

Een (te) hoge emissie? Nedfilter dringt emissie terug met MPS (Micro Pore Size), een product van naaldviltproducent BWF. Door de kleine vezeldiameter van MPS liggen de vezels dichter op elkaar en is een naaldvilt met een membraan niet noodzakelijk. Daarnaast vangen de kleinere openingen tussen de vezels fijner stof af. De luchtdoorlaat van MPS blijft nagenoeg intact door de vele kleine openingen. Een medium met een luchtdoorlaat van 120 l/dm2/min is mogelijk.

Micro Pore Size is de beste tegenhanger van naaldvilt met een membraan. Bij laatstgenoemde is de luchtdoorlaat aanzienlijk slechter en het filter is zeer gevoelig voor mechanische beschadiging. Luchtdoorlaten van doorgaans 200 l/dm2/min dalen naar 60 l/dm2/min of zelfs lager. Het filtrerend vermogen loopt terug en men moet investeren in filterkasten met een groter filteroppervlak.

MPS biedt dé oplossing voor een hoge emissie en is verkrijgbaar in verschillende soorten naaldvilt en in combinatie met Excharge ten behoeve van Atex-zones. Laat voor een optimale filtratie het inbouwen over aan de specialisten van Nedfilter.

Geschreven door

Vlint

Vlint Door onze kennis van solids handling, filtratie, reconditionering en luchtverdeling gaan we door waar anderen stoppen. Dat is onze 360°-aanpak. Deze complete en unieke aanpak betekent dat onze technisch... Lees meer