Nieuw: In-Sight 7000 GENII

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: In-Sight 7000 GENII
Article image of: Nieuw: In-Sight 7000 GENII
Article image of: Nieuw: In-Sight 7000 GENII

De nieuwe generatie In-Sight 7000 is het meest krachtige en flexibele camerasysteem van het moment. Het is een combinatie van een aantal van de beste eigenschappen van diverse andere Cognex camerasystemen.

Ontworpen voor de industrie
De robuuste metalen behuizing heeft een beschermingsgraad IP67 en is dus voor de meeste industriële omgevingen geschikt. Het systeem kan worden uitgevoerd met een robuuste autofocuslens die op locatie kan worden aangepast en ingesteld aan de omgeving. Ook schokken of trillingen die in deze omgevingen niet ongewoon zijn vormen voor de GENII geen probleem. De beelden worden op hoge snelheid gemaakt en verwerkt, maar liefst 30-40% sneller dan de vorige generatie.

Modulair
Geen twee applicaties zijn gelijk en bij ieder nieuw project komen er weer andere eisen op tafel, waar bij de keuze van de camera rekening gehouden moet worden. Dit camerasysteem is volledig modulair op te bouwen en zo helemaal aan te passen naar een specifieke applicatie. Naast de autofocuslens zijn ook de standaard C-mount en S-mount lenzen beschikbaar.

Ook bij het kiezen van de verlichting zijn er verschillende opties. Zo kan worden gekozen voor geïntegreerde verlichting waarbij de LED’s individueel kunnen worden aangestuurd. Afhankelijk van de applicatie is er wellicht wit, blauw, rood of IR licht nodig. Dit is allemaal beschikbaar. Ook de DataMan verlichting is aan te sluiten op deze camera. Deze laatste is alleen beschikbaar met een beschermingsgraad IP65.

Krachtige visionsoftware
Voor het configureren van de camera wordt gebruik gemaakt van de bekende Easybuilder en Spreadsheets zoals bekend van Cognex. Daarin zijn de meest krachtige tools beschikbaar zoals de Pat-Max Redline die zorgt dat de camera ongeacht achtergrond, belichting en positionering een product zonder problemen kan vinden.

De Surface-FX technologie maakt het mogelijk om van glimmende en reflecterende producten, beelden met een hoog contrast te realiseren door in een zeer kort tijdsbestek (ms) van vier verschillende kanten belicht een beeld te maken en deze samen te voegen tot één beeld. Zo worden gestanste delen of onderdelen met reliëf duidelijk zichtbaar en kan er zelfs met OCR een controle worden uitgevoerd op tekens die met het menselijk oog vaak nauwelijks te onderscheiden zijn.

Eenvoudig in gebruik
De nieuwe 7000-serie heeft een industrieel design maar is ook eenvoudig in gebruik. Zo zijn de trigger en tune knoppen eenvoudig te bedienen en is er rondom de camera LED-verlichting dat een pass of fail zichtbaar maakt voor de operator. De camera kan op locatie eenvoudig en snel worden geconfigureerd en is dus snel klaar voor gebruik. De bekende software van Cognex wordt gebruikt en de variatie aan de verschillende tools is zeer uitgebreid.

Lees meer icon.arrow--dark

geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer