Nieuw: FIBCs met 30% gerecycled materiaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: FIBCs met 30% gerecycled materiaal

Ons favoriete type nieuws om te delen zijn successen in duurzaamheid. We zijn er trots op een belangrijke mijlpaal aan te kondigen in onze toewijding om duurzamere producten te creëren.

FIBCs gemaakt van gerecycled materiaal
We hebben een nieuw type FIBC ontwikkeld dat is gemaakt van 30% gerecycled materiaal, waardoor het een van de meest milieuvriendelijke opties op de markt is.
De buitenste zak van de FIBC is gedeeltelijk gemaakt van gerecycled polypropyleen (RPP), een thermoplastisch polymeer dat op grote schaal wordt gebruikt in veel verschillende toepassingen.
Ondanks dat ze van gerecycled materiaal zijn gemaakt, blijven deze tassen net zo sterk en veilig als de traditionele. Dit is een bewijs van onze toewijding aan het produceren van producten van hoge kwaliteit die voldoen aan de behoeften van onze klanten.

De uitdagingen en certificering
Hoewel er momenteel geen certificering voor voedselveiligheid is voor deze tassen, werkt de markt actief aan het verkrijgen ervan.
De uitdaging met RPP is de beperkte beschikbaarheid, maar we zijn toegewijd aan het vinden van duurzame oplossingen voor zijn klanten en we onderzoeken alternatief materiaal dat aan onze hoge normen voor kracht en veiligheid voldoet.

Duurzaamheid tegen dezelfde prijs
In de tussentijd zullen testorders beschikbaar zijn vanaf april 2023 en zullen de tassen tegen een vergelijkbare prijs worden verkocht als de reguliere FIBCs (niet-liner).
Door gedeeltelijk gerecyclede materialen te gebruiken, kunnen we de hoeveelheid materiaal die in de productie wordt gebruikt verminderen, wat uiteindelijk plastic materialen op de markt vermindert. Dit is een belangrijke stap om duurzame producten voor iedereen toegankelijk te maken.

Een stap in onze duurzaamheidsreis
Als bedrijf zijn we toegewijd aan duurzaamheid en het verminderen van onze impact op het milieu. De ontwikkeling van deze nieuwe FIBCs is slechts een van de initiatieven waaraan we werken om een duurzamere toekomst te creëren. Als u meer wilt weten over duurzame praktijken in de verpakkingsindustrie, bekijk dan zeker onze andere inhoud over duurzaamheid op onze website.
Neem contact op met een van de eersten om deze nieuwe tassen te krijgen.

Bekijk onze website icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw: FIBCs met 30% gerecycled materiaal

Masterpack Group BV

Tailor Made Bulk Packaging Solutions Masterpack Group is een toonaangevende ontwikkelaar van hoogwaardige verpakkingsoplossingen. Met bijna 100 jaar ervaring onderscheiden we ons van onze concurrenten door ervoor te kiezen geen “one size fits all” -producent... Lees meer