Nieuw Earth-Rite FIBC systeem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw Earth-Rite FIBC systeem

Het Earth-Rite FIBC systeem controleert continu of de weerstand van een bigbag laag genoeg is zodat deze de statische ladingen veilig kan afvoeren, via de geleidende onderdelen naar de aarde, en in overeenstemming met Cenelec CLC/TR: 50404.
Het systeem kan zodanig geinstalleerd worden dat gebruikers eerst de aarding moeten aanleggen vooraleer zij het proces kunnen starten. Tijdens dit verladingsproces controleert het Earth-Rite FIBC systeem continu de weerstand van de complete aardingslus. Indien deze weerstand groter wordt dan 108 ohm, zal het systeem de verlading onderbereken, om verdere opbouw van statische ladingen te voorkomen.
Ten gevolge van normale slijtage van de type C BigBags, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de zak zijn vermogen behoudt om statische ladingen af te voeren. Ook de verbinding van de zak met de aarde moet continu gecontroleerd worden op hun staat.

Voordelen
•Zorgt ervoor dat operatoren zich gedragen volgens de richtlijnen in explosiegevaarlijke omgevingen e.i. Cenelec CLC/TR: 50404
•De weerstandsmeting in combinatie met een interlock contact zorgt ervoor dat gebruikers eerst de aarde moeten aanleggen voor zij het proces kunnen starten. Deze werkwijze verhoogt de veiligheid in grote mate.
•De continue doormeting van de aardingslus biedt de zekerheid dat statische ladingen veilig worden afgevoerd via de aarde.
•Een RODE led, en pulserende GROENE leds maken de status van de verbinding duidelijk
•Een volledig ATEX IECEx gecertificeerd systeem, met de keuze voor kunststof behuizing (Zone 21 / 22), of metalen Ex(d)-behuizing (Zone 1)

Geschreven door

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers biedt een uniek aanbod van producten en diensten, gericht op zowel industriële, als explosiegevaarlijke (ATEX) omgevingen. ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma, met een vaste waarde... Lees meer